Πολύ κοντά στους φονιάδες των υπαλλήλων της «Μαρφίν» η Αστυνομία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι αρχές Ασφαλείας βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό των δραστών.

Τι πρέπει να ονειρευτώ για το μέλλον

Στο σημείο της τραγωδίας ήταν από την πρώτη στιγμή ο νεαρός Χρήστος Τριανταφυλλίδης που η οικογένειά του έχει το γνωστό κατάστημα ενδυμάτων «Στρογγυλός» στο διπλανό από την τράπεζα κτίριο.

Του ζητήσαμε να μας γράψει τις σκέψεις του από εκείνες τις τραγικές στιγμές που έζησε. Λιγόλογος, σε τρεις παραγράφους λέει πολλά.

«Καθώς βρισκόμουν στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια της πορείας είδα μια ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται στην τράπεζα Μαρφίν και σε ελάχιστο χρόνο η φωτιά επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο όπου και επήλθε πανικός.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας προσπαθούσαν να διαφύγουν από όπου μπορούσαν, μέχρι που έφτασαν να πηδάνε στα μπαλκόνια του διπλανού καταστήματος όπου και βρισκόμουν. Αυθόρμητα χωρίς να σκεφτώ τίποτα άρχισα να προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορούσα τους ανθρώπους να διαφύγουν τον κίνδυνο και τους πυροσβέστες να εντοπίσουν τους υπόλοιπους που ήταν εγκλωβισμένοι. Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη γιατί ο καπνός ήταν τρομερός και το χρονικό διάστημα πάρα πολύ περιορισμένο, μια και όλα έγιναν το πολύ μέσα σε 10 λεπτά.

Τέσσερις άνθρωποι χάθηκαν, οικογένειες καταστράφηκαν και όλα αυτά σε μια κατά τα άλλα ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. Δεν ξέρω αν πρέπει να αισθάνομαι περισσότερη θλίψη ή οργή. Το σίγουρο είναι πως παρά τα 24 χρόνια μου και σε συνδυασμό με τα όσα έχω προλάβει να ζήσω στο κέντρο της Αθήνας, δεν ξέρω αν και τι πρέπει να ονειρευτώ για το μέλλον. Αν και πότε θα ευαισθητοποιηθεί κανένας για το τι θα βρούμε αύριο».


Σχολιάστε εδώ