«Πεδίο μάχης» η ΝΔ στον Πειραιά

Όπως είχε γράψει η στήλη και τις δύο προηγούμενες Κυριακές, το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο λόγω παράλογων πρωτοβουλιών πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος στην πόλη και η ατμόσφαιρα… μύριζε μπαρούτι! Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη γιατί άργησαν χαρακτηριστικά να έρθουν στη ΝΟΔΕ οι εκλογικοί κατάλογοι! Σύμφωνα με την εγκύκλιο των εσωκομματικών εκλογών (σελίδα 7, άρθρο 5,4) οι κατάλογοι έπρεπε να σταλούν στις τοπικές οργανώσεις και τις ΝΟΔΕ μέχρι την 7η Μαΐου! Στον Πειραιά οι κατάλογοι έφτασαν στις 14 Μαΐου, προχθές Παρασκευή, δηλαδή με 7 ημέρες καθυστέρηση! Το γεγονός εκλήφθηκε από ορισμένους υποψηφίους ως ενδεικτικό της διάθεσης να προλάβουν οι «ειδήμονες» να τους… μαγειρέψουν για να περιορίσουν τις πιθανότητες να εκλεγούν μη αρεστοί.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ψηφοφόρος μένει στην Ευαγγελίστρια και γνωρίζουν ότι θα ψηφίσει συγκεκριμένο υποψήφιο, του αλλάζουν εκλογικό τμήμα και τον στέλνουν να ψηφίσει στα… Ταμπούρια, ακριβώς για να τον αναγκάσουν να μην πάει λόγω απόστασης, ζέστης κ.λπ. Για να μην ακούγονται λοιπόν τέτοια σχόλια και για να μην πυροδοτούνται οι αντιθέσεις, οι αρμόδιοι της Επιτροπής Εκλογών της ΝΔ θα πρέπει να πουν ξεκάθαρα γιατί άργησαν να στείλουν τους καταλόγους στον Πειραιά.

Και κάτι ακόμα: Για να μπορέσει κάποιος να ανακηρυχθεί υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΟΔΕ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 υπογραφές επιφανών στελεχών του κόμματος στον Πειραιά, όπως αιρετών, συνδικαλιστών κ.λπ. Τις υπογραφές αυτές οι υποψήφιοι τις είχαν συγκεντρώσει τρέχοντας από πόρτα σε πόρτα και από γραφείο σε γραφείο ή και από νησί σε νησί, γιατί η ΝΟΔΕ Πειραιά περιλαμβάνει και τα νησιά του Σαρωνικού! Η Επιτροπή Εκλογών την περασμένη Παρασκευή έδωσε στους υποψήφιους προέδρους ειδική φόρμα, στην οποία θα πρέπει να υπογράψουν τα 30 στελέχη που στηρίζουν τον καθέναν από αυτούς και μάλιστα τους είπε να την παραδώσουν μέχρι αύριο Δευτέρα! Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον. Δικαιολογημένες οι… νέες μουρμούρες. Μήπως θα πρέπει η Επιτροπή Εκλογών να δεχθεί τις λίστες με τις υπογραφές που ήδη έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι; Γιατί η ουσία είναι να υπάρχουν οι υπογραφές και όχι σε ποια φόρμα θα υπάρχουν…

Πέρα απ’ όλα αυτά πάντως, οι υποψήφιοι συνεχίζουν με συνέπεια την προεκλογική τους εκστρατεία και όλοι ετοιμάζονται για ένα δυνατό φινάλε την εβδομάδα αυτή, μια και είναι η τελευταία πριν από τις εκλογές.

Την περασμένη Δευτέρα ο Γ. Μαστρονικόλας μίλησε σε συγκέντρωση 200 ατόμων στον Προφήτη Ηλία, που οργάνωσε η Ένωση Γυναικών Κρήτης και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Οι εκπρόσωποι και των δύο συλλόγων τόνισαν ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του καθώς –όπως είπαν– είναι το «παιδί της γειτονιάς», ο δικός τους άνθρωπος, που θεωρούν δεδομένο ότι θα οδηγήσει τους νεοδημοκράτες του Πειραιά στην αποτελεσματικότητα και την ενότητα.

Περιοδείες, ιδιαίτερα επιτυχημένες, κάνει και ο έτερος των υποψηφίων Ηλίας Σκαφιδάς, ενώ ο τρίτος υποψήφιος κ. Καλογεράκος επιμένει… τηλεφωνικά.

– Ευκαιρία σε τυχάρπαστους και τυχοδιώκτες για να… βγάλουν μεροκάματο, δίνει η διαδικασία εκλογής προέδρων της ΝΟΔΕ και των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ. Γιατί θέτει προϋπόθεση όποιος θέλει να ψηφίσει θα καταβάλει 5 ευρώ! Δεν λέμε ότι είναι τρομερό το ποσόν, αλλά κάποιοι… πονηροί πιάνουν τους υποψήφιους και τους γυρεύουν το τάλιρο επί 100 ή και 200 φορές για να τους ψηφίσουν! Στην καλύτερη δε περίπτωση διαπραγματεύονται μόνο τα 5 ευρώ! Δηλαδή κανονική εξαγορά ψήφων.

***

ΚΟΥΙΖ: Ποιος από τους τρεις υποψήφιους προέδρους της ΝΟΔΕ ανήκει σε… στοά; Ξέρετε, σε εκείνους με τις… ποδίτσες…


Σχολιάστε εδώ