Ο λαός θα γράψει το δικό του Σύνταγμα

Ποτέ δεν έδειξε το αστικό πολιτικό σύστημα ανοχή στο ΚΚΕ, ούτε και την περίοδο της μεταπολίτευσης. Απλά άλλοτε χρησιμοποιείται κατά του ΚΚΕ το καρότο και άλλοτε το μαστίγιο, ανάλογα με το τι τους παίρνει, ανάλογα με το αν μπορούν να τραβήξουν τον λαό στον κατήφορο του αντικομμουνισμού, που είναι κατήφορος καθολικός, αντιδημοκρατικός πέρα για πέρα.

Το ΚΚΕ δηλώνει καθαρά τον σταθερό, αυτονόητο προσανατολισμό του, από το 1918, να παλέψει όχι μόνο για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα με κάθε τίμημα και θυσία, αλλά και να πείσει τον λαό ότι το μέλλον του είναι ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.

Ο όρος «δημοκρατία» γίνεται λάστιχο για να βολέψει την προπαγάνδα της καλυμμένης δικτατορίας των μονοπωλίων, προκειμένου να κρύψει τους απίστευτους εκβιασμούς που ασκεί η καπιταλιστική εργοδοσία στους εργαζόμενους.

Δεν υπήρξε στην Ιστορία ούτε θα υπάρξει αστική κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας, που να μην παραβιάζει θεμελιακά άρθρα του αστικού Συντάγματος.

Όταν οι αστοί πολιτικοί υπερασπίζονται το Σύνταγμα, υπερασπίζονται το δικαίωμα των καπιταλιστών να κατέχουν και να εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγει ο λαός, να έχουν στην κυριότητά τους το πιο βασικό για αυτούς εμπόρευμα που είναι η εργατική δύναμη.

Το Σύνταγμα είναι προϊόν του κάθε φορά συσχετισμού δυνάμεων. Όταν τα πράγματα γέρνουν προς τη μεριά της πολιτικής αντίδρασης, τότε αλλάζει το Σύνταγμα προς το χειρότερο. Όταν ο συσχετισμός δυνάμεων διαφαίνεται ότι μπορεί να γείρει προοπτικά υπέρ του λαού, τότε γίνεται κάπως καλύτερο, λιγότερο κραυγαλέο. Και όταν ο λαός νικήσει θα γράψει το δικό του Σύνταγμα.


Σχολιάστε εδώ