Οι δύο λύσεις του Κόκκαλη και το ρίσκο του… εγωισμού του

Όσοι μίλησαν μαζί του την επομένη αντιλήφθηκαν την πίκρα του για «την αχαριστία που έδειξε ο κόσμος». Όπως έλεγε ο ένας εκ των δύο ανθρώπων που επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο Κόκκαλης δεν περίμενε ότι θα του χρεώσουν τα πάντα επειδή έτυχε μία χρονιά να μη βγουν οι επιλογές. Κυρίως, όμως, πικράθηκε επειδή «εκείνοι που τον έβριζαν ξέρουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της απουσίας του στην Αμερική, όπου δεν πήγε για διακοπές, αλλά για πρόβλημα υγείας».
Ο ίδιος άνθρωπος έλεγε επίσης ότι ο κόσμος είχε υποχρέωση να στηρίξει τον Κόκκαλη στη δύσκολη στιγμή, διότι πρώτα και περισσότερο απ’ όλους χάνει ο πρόεδρος της
ΠΑΕ. «Πέρα από τη στενοχώρια του γιατί είναι οπαδός, αποκτά και οικονομικό πρόβλημα με την απώλεια των εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και η αξία της εταιρείας περιορίζεται και δύσκολα μπορεί να βρει συμπαίκτη με τους όρους που έθετε έως τώρα».
Η τελευταία επισήμανση μόνο άσχετη δεν είναι. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ξέρει πρόσωπα και πράγματα, καθώς συμμετείχε πέρσι στις διαπραγματεύσεις του Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Συνεπώς γνωρίζει ότι το ναυάγιο προήλθε κυρίως από τη διάθεση του προέδρου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της ΠΑΕ.
Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Κόκκαλης δεν έχει πλέον περιθώρια να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος την πώληση της ΠΑΕ. Αν επιλέξει αυτόν τον δρόμο, είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί τους όρους των υποψηφίων αγοραστών, δηλαδή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος δείχνει αυτήν την εποχή ως ο μοναδικός μνηστήρας. Κυρίως επειδή έκανε το λάθος ο Κόκκαλης και ανέβαλε το ταξίδι του στο Παρίσι για το Φάιναλ Φορ. Ένα ταξίδι που θα τον έφερνε πιο κοντά στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
Η δεύτερη επιλογή του Κόκκαλη είναι η εκχώρηση των μετοχών του στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Πρόκειται για την περίπτωση που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, αλλά δεν είναι και απίθανη. Ειδικά
εάν επαναληφθούν απόψε φαινόμενα παρόμοια με εκείνα κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Υπάρχει, όμως, και η προοπτική να παίξει ο Κόκκαλης τα ρέστα του. Έχει, άλλωστε, στοιχεία στον χαρακτήρα του που παραπέμπουν σε τζογαδόρο. Σε αυτήν την περίπτωση θα προσπαθήσει να κλείσει έναν μεγάλο προπονητή, με πρώτο τον Βαλβέρδε, θα επιδιώξει με μετακύλιση των εξόδων να κάνει τρεις μεγάλες μεταγραφές, ώστε να ανακτήσει ο Ολυμπιακός τα σκήπτρα στην Ελλάδα, και θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι με τους δικούς του όρους και κυρίως με ψηλά το κεφάλι.


Σχολιάστε εδώ