Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Όπως αναφέρει, ανώτατα στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου που είχαν βγει εκτός αγοράς εργασίας, επανήλθαν στη θέση τους, προσθέτοντας στα πλουσιοπάροχα μπόνους και εφάπαξ που έλαβαν, τις τωρινές αμοιβές τους, μέσω αποδείξεων παροχής υπηρεσιών. Ζητάει ποιες είναι οι αμοιβές που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα διοικητικά στελέχη του Οργανισμού που
έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και αν σκοπεύει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Σκάνδαλο θεωρεί, εξάλλου, ο κ. Καράογλου την τοποθέτηση του εκλεκτού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιου Χωμενίδη στο ΔΣ της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, τη στιγμή που έχει κατηγορηθεί για απιστία σε βάρος του Δημοσίου κατά τη θητεία του ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ το 2002.
>Να υπογειοποιηθούν οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος
υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή Νέας Πεντέλης ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Παρά τις μέχρι σήμερα εκκλήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η ΔΕΗ, επικαλούμενη το υψηλό κόστος για την εκτέλεση του έργου, αρνείται να προβεί στην υλοποίηση του αιτήματος της απομάκρυνσης ή της υπογειοποίησης των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων της περιοχής.
>Σχετικά με την καταγραφή όλων των οργανισμών που δεν λειτουργούν μετά από συγχωνεύσεις, αρμοδιότητας των
υπουργείων Οικονομίας, Εργασίας, Παιδείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ζητά να ενημερωθεί ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Θέλει επίσης να μάθει αν και πού απορροφήθηκε το προσωπικό των συγχωνευθέντων οργανισμών, καθώς και σε τίνος την αρμοδιότητα περιήλθε η κινητή και
ακίνητη περιουσία τους. Αιτείται, τέλος, να κατατεθεί στη Βουλή ο σχετικός πίνακας όπου να αναφέρεται η υπουργική απόφαση κατάργησης.
>Να προχωρήσει στις διαβουλεύσεις με τους κεντρικούς θεσμούς και τους εταίρους της ευρωζώνης για την έκδοση κοινού ομολόγου στη ζώνη Α χαμηλού ρίσκου του χρέους καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Θεωρεί ότι η πρόταση διευκολύνει την ομαλή «αποσωλήνωση» της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης και την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων, ενώ ασκεί πίεση στις ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης να ελέγξουν το χρέος τους και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
>Την εξόφληση των οφειλομένων στους φαρμακοποιούς, για τους οποίους τονίζει ότι βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της αδιαφορίας της Πολιτείας, ζητά ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Σημειώνει επίσης ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση, με πρόσχημα την εφαρμογή της Οδηγίας για την απελευθέρωση των υπηρεσιών, προχωρά στην άρση των περιορισμών του αριθμού των φαρμακείων αλλά και του ελάχιστου περιθωρίου κέρδους, οι ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται από επαγγελματίες του τομέα της υγείας εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας Μπολκενστάιν.
>Την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων από την αρμόδια υπηρεσία ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, μετά από εξέταση των στοιχείων της Διεύθυνσης Προληπτικής Πυροπροστασίας, που καταδεικνύουν σοβαρότατες ελλείψεις σε μέτρα πυρασφάλειας, απουσία εξόδων κινδύνου και ασυντήρητα κτίρια. Όντως, καλύτερα να πεθαίνεις στη δουλειά παρά στο θέατρο, προσθέτουμε εμείς.


Σχολιάστε εδώ