Με στροφή στην κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις… πληγές του ο ΣΥΝ

Η απόφαση του Α. Τσίπρα να μην πάει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας, η οποία έκανε λόγο για περιθωριοποίηση του κόμματος και μάλιστα για απόφαση η οποία δεν συζητήθηκε στα αρμόδια κομματικά όργανα.
Η ηγεσία του ΣΥΝ αντιτείνει ότι τα αποτελέσματα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών δικαίωσαν τη μη συμμετοχή του κόμματος σε αυτήν, αφού έτσι φάνηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία θέση στο κάδρο των δυνάμεων της συναίνεσης». Υπογραμμίζει δε ότι η έντονη αντίδραση της Ανανεωτικής Πτέρυγας στην απόφαση μη συμμετοχής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δημιούργησε μια εικόνα αποσυσπείρωσης του κόμματος και ενίσχυσε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «ενοχοποίησης του χώρου». Μάλιστα υπήρξαν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που ζήτησαν να υπάρξει δημόσια αποδοκιμασία της Πτέρυγας τόσο για τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε όσο και για τη συνολική πολιτική πρακτική που ακολουθεί.
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο ΣΥΝ αντιμετώπισε πρόβλημα και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου στη συνεδρίαση της γραμματείας του προτάθηκε στην κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά να είναι ομιλητές ο Α. Τσίπρας και ο Α. Αλαβάνος. Φυσικά οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ ούτε που ήθελαν να ακούσουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπενθυμίζοντας ότι ο Α. Αλαβάνος ήταν απών σε όλη την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος και εμφανίστηκε τώρα που βλέπει ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης ενός κινήματος κατά των μέτρων της κυβέρνησης και ως εκ τούτου ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την άρνηση του ΣΥΝ, τα στελέχη που ακολουθούν τον Α. Αλαβάνο και δραστηριοποιούνται στο λεγόμενο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε χωριστή πολιτική συγκέντρωση.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική συμμαχία πνέει τα λοίσθια και το μόνο που μένει είναι ποιος θα χρεωθεί το κόστος της διάσπασης, την οποία όλοι πλέον περιμένουν.


Σχολιάστε εδώ