Λιγόστεψαν οι διπλοαγοραστές…

Τα νούμερα του τετραμήνου είναι ενδεικτικά, αλλά και ανησυχητικά για τους εκδότες των μεγάλων εφημερίδων, που βλέπουν… πλέον ότι αυτό το… ράλι των προσφορών, που ξεκίνησε στον αγώνα των υψηλών κυκλοφοριών, κοστίζει πανάκριβα. Και μπορεί μεν στη μάχη του βάθρου των νικητών της κυκλοφορίας κάθε Κυριακής να έχει αποτέλεσμα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η κυκλοφορία και η προσέλκυση διαφήμισης δεν καλύπτουν τα τεράστια ποσά για πνευματικά δικαιώματα και την παραγωγή των DVD και των CD και αντί κέρδη φέρνει ζημίες.
Σύμφωνα με στοιχεία, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου κατά μέσον όρο οι χωρίς προσφορές εφημερίδες σημείωσαν αύξηση 1%, ενώ με δώρα παρουσίασαν μείωση 15%!
Πιο συγκεκριμένα, για τις τέσσερις εφημερίδες… που αγοράζουν αγοραστές, «Πρώτο Θέμα», «Βήμα», «Καθημερινή» και «Έθνος», τα νούμερα είναι τα εξής:
«Πρώτο Θέμα»: χωρίς δώρο συν 3%, με δώρο
έχασε 10%.
«Βήμα»: συν 2% χωρίς δώρο, μείον 22% με δώρο.
«Καθημερινή»: Μείον (!) 1% χωρίς δώρο, μείον 7% με δώρο.
«Έθνος»: καμία αύξηση χωρίς δώρο, μείον 30%(!) με δώρο!
Έπειτα απ’ αυτά τα μαύρα μαντάτα, έχει ενταθεί ο προβληματισμός και η συζήτηση για μια συμφωνία κατάργησης των προσφορών
DVD και CD! Σ’ αυτήν τη γραμμή πρωτοστατεί ο Σταύρος Ψυχάρης. Άγνωστη είναι η θέση του Θέμου Αναστασιάδη, μετά την ανεξαρτητοποίηση του «Πρώτου Θέματος» από τον Μπόμπολα, και, ως γνωστόν, ο Θέμος ήταν τότε κατηγορηματικά αντίθετος στην κατάργηση των προσφορών.


Σχολιάστε εδώ