ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ!

Είναι άμυαλη (το λιγότερο) η κατάργηση του όρου «Δήμος Μαρώνειας», γιατί αποστερεί από τον Νομό Ροδόπης ένα από τα ιστορικά τεκμήρια της ελληνικότητας της περιοχής. Είναι της ίδιας αξίας και σημασίας η Μαρώνεια και τα αρχαιολογικά ευρήματα με τη Βεργίνα.
Αλλά και η νομιμοποίηση του Δήμου Ιάσμου θα έχει συνέπεια μετατόπιση χριστιανικού πληθυσμού από τη Ροδόπη στην Ξάνθη και περαιτέρω δημογραφική αλλοίωση του Νομού Ροδόπης.
Κρούει το καμπανάκι
ο Στυλιανίδης
Τις ανησυχίες για τους κινδύνους που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» στη Θράκη επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην οποία τονίζει:
«Εύχομαι ο τόπος μας να μην πληρώσει ακριβά αυτές τις ανεύθυνες επιλογές. Δεν ρωτήθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ούτε η τοπική κοινωνία.
Απονευρώνεται ο ιστορικός Δήμος Μαρώνειας, διότι παύει να είναι έδρα δήμου, αλλά και διότι συνδέεται με έναν δήμο ο οποίος έχει τελείως διαφορετική αναπτυξιακή φυσιογνωμία. Υποβαθμίζεται ο ρόλος των Σαπών, που θα έπρεπε δικαιωματικά να συνδέονται με την πρωτεύουσα του νομού. Το σχέδιο «Καλλικράτης», όπως εφαρμόζεται στον Νομό Ροδόπης, δεν λαμβάνει υπʼ όψιν τις τοπικές ιδιαιτερότητες.
Με τη δημιουργία ενός ημιορεινού και ορεινού μειονοτικού δήμου, που θα συμπεριελάμβανε τους Αμαξάδες, τον Σώστη, τη Φιλλύρα, τα Αρριανά, τον Κέχρο και την Οργάνη, θα υπήρχε αναλογική εκπροσώπηση χριστιανών (παράκτιος και μητροπολιτικός δήμος) και μουσουλμάνων (ημιορεινός-ορεινός δήμος).


Σχολιάστε εδώ