Κατά 18.000 ευρώ μειώνονται οι αποδοχές των βουλευτών

Οι συνολικές περικοπές στις αποδοχές των βουλευτών θα κυμαίνονται γύρω στις 18.000 ευρώ, ενώ το εισόδημά τους θα εξακολουθήσει να ενισχύεται από τις έξτρα αμοιβές που λαμβάνουν (περίπου 250 ευρώ) κάθε φορά που συμμετέχουν στις πολυάριθμες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Στο μισό το επίδομα των υπαλλήλων
Περικόπτονται και τα επιδόματα υπερωριακής απασχόλησης και δαπανών κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής κατά 8% επιπλέον της μείωσης 12% που είχε
αποφασιστεί τον περασμένο Μάρτιο. Διατηρούνται ο 15ος και 16ος μισθός που καταβάλλονται ως ειδικά επιδόματα τα οποία φορολογούνται περαιτέρω κατά 39% για τους χαμηλόμισθους και 49% για τους υψηλόμισθους. Έτσι, ενώ πριν από τη φορολόγηση το ειδικό επίδομα ανήρχετο από 642 έως 1.212 ευρώ, τώρα θα λαμβάνουν μηνιαίως από 394 έως 636 ευρώ.
«Θέλουν το κεφάλι μας…»
Στο μεταξύ οργισμένοι είναι υπάλληλοι της Βουλής
από τη στοχοποίησή τους και τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου «Εργαζόμενοι εν δράσει» τονίζουν:
«Κανείς δεν λέει ότι δεν είμαστε λαμόγια και δεν έχουμε βουτήξει το δάκτυλο στο μέλι, όπως έχουν κάνει κάποιοι που έχουν εξουσία. Μπορεί να είμαστε πλάι στην εξουσία, δεν είμαστε όμως η εξουσία. Κανείς δεν λέει ότι εξουσία είναι αυτοί που εξαγριώνουν και στρέφουν την κοινωνία εναντίον μας. Αυτοί που μας έχουν κάνει να φοβόμαστε να λέμε ποιοι είμαστε και τι δουλειά κάνουμε για να ζήσουμε.
Δεν χόρτασαν, κύριε πρόεδρε (της Βουλής), όταν κόψατε το 10% των επιδομάτων των υπαλλήλων, αλλά ούτε και όταν κόψατε το 17%. Δεν σταμάτησαν ούτε και τώρα που κόψατε το 48%. Θέλουν και άλλο. Τα θέλουν όλα. Δεν θα χορτάσουν αν δεν πάρουν τη σύνταξή μας, δεν θα χορτάσουν ούτε και όταν χάσουμε την εργασία μας.
Θέλουν την κεφαλή μας και την κεφαλή σας επί πίνακι. Στον λαϊκισμό, στον κανιβαλισμό και στους εκβιασμούς πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί».


Σχολιάστε εδώ