Η νομιμότητα είδος εν ανεπαρκεία…
Στην αξιολογική κλίμακα του Μεγάλου Γιάννη Τσαρούχη («Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις…») εντάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας!
Στο βιογραφικό σημείωμα του κ. αναπληρωτή προβάλλονται ακαδημαϊκοί τίτλοι του Πανεπιστημίου της Βιέννης, οι οποίοι, ως εκ της ερεύνης προκύπτει, συνιστούν καλπουζανία, ενώ το διαδίκτυο γέμει χαρακτηρισμών που κάθε άλλο παρά κοσμούν την προσωπικότητα του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και ιδιαιτέρως χρήζουν πειστικών διευκρινίσεων από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Α. Παπανδρέου τον Νεώτερο, ο οποίος επέλεξε τον κ. Δρούτσα για τη νευραλγική αυτή θέση.
Βεβαίως, στην περίπτωση του κ. Δρούτσα δεν αποκλείεται να ισχύει το γνωστό ευφυολόγημα του «ατσίδα» φοιτητή της Νομικής, ο οποίος συνελήφθη μεν αδιάβαστος, αλλά ο καθηγητής του εκτίμησε το… ετοιμόλογο της απαντήσεώς του και τον φιλοδώρησε με προβιβάσιμο βαθμό:
Καθηγητής: Κύριε φοιτητά, τι λέξεις περί lex;
Φοιτητής: Ου λέξω περί lex…
Καθηγητής: Έξω έξεις εξ…
Όμως στην περίπτωση του επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας και σε στιγμές κρισίμους για την πορεία των Εθνικών μας Θεμάτων, χωρούν ευφυολογικά παίγνια; Οι καιροί ου μενετοί για ασκήσεις αναλόγου ύφους και ήθους…
Ένιοι των απαισιοδόξων δεν ξενίζονται από τα παίγνια στο ιδιόγραφο curriculum vitae του κ. Δρούτσα.
«Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», κατά τον ποιητή, στην οποία αναγορεύονται καθηγητές Πανεπιστημίου άτομα τα οποία κατά την πιστοποίηση του αρμόδιου οργανισμού
(ΔΙΚΑΤΣΑ) «στερούνται βασικού τίτλου σπουδών», και μάλιστα τοποθετούνται «σύμβουλοι» παρά την πολύφερνη υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ή αναγορεύονται «καθηγητές» ΑΕΙ, άτομα στερούμενα διδακτορικού τίτλου σπουδών -απαραίτητου στοιχείου για την ανάδειξή τους σε παρόμοιο αξίωμα-, περιπτώσεις που παραπέμπουν στο αυλικό καθεστώς του Λουδοβίκου ΙΕʼ και τη δράση της διαβόητης Μαντάμ ντε Πομπαντούρ και δη υπό την αιδήμονα σιωπή των Θεματοφυλάκων της Νομιμότητας, της ηγεσίας του Αρείου Πάγου!
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις εργώδεις προσπάθειες του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας, του ταγμένου από το Σύνταγμα στον ρόλο του Θεματοφύλακα της Νομιμότητας, να δρέψει και δάφνες Ιστορικού και να ενασχοληθεί μετά 88 χρόνια, όταν η Ιστορία τελεσιδίκως έχει αποφανθεί, με την ευθύνη των Εξ εκτελεσθέντων στο Γουδί, πρωταγωνιστών της Μικρασιατικής Καταστροφής, και να προτείνει αναθεώρηση της Δίκης!
Στη Μνήμη του Ελληνικού Λαού, στο διηνεκές θα ηχούν τα οργισμένα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου για τους υπαίτιους της Εθνικής Καταστροφής του ’22:
«Και αν ακόμη επρόκειτο ν’ αναστηθούν και πάλι έπρεπε να εκτελεσθούν…».
Στην ίδια «χώρα όπου οι μισοί Έλληνες προσφέρουν καφέ στους άλλους μισούς» η… αντικομφορμίστρια υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσία του πρωθυπουργού και με τη συνοδεία φανών και λαμπάδων, κατεδάφισε -ορθώς- σκελετό ερειπίου κτίσματος στην παραλιακή, αλλά απέφυγε -εξ αγνοίας άραγε;- να συμβουλευθεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο περί βίλας μεγαλοσχήμονος, η οποία έχει ανεγερθεί επί του αιγιαλού μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο του προχθεσινού τηλεοπτικού θεάματος…
Στην «Ελλάδα του φαίνεσθαι», δυστυχώς, 343 «Φαμίλιες», εδώ και 180 χρόνια, διακινούνται υπεράνω των Νόμων, αν δεν διαμορφώνουν τους Νόμους…
Εντός των πλαισίων αυτών ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης και τη στιγμή που το σκάφος «Ελλάς» υφίσταται καθημερινώς ρήγματα από την ανυπαρξία Νομιμότητας και κινδυνεύει με καταβύθιση, αναγγέλλει «καινοτόμους» νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ από την εποχή του δηκτικού Εμμανουήλ Ροΐδη «ενός νόμου υπάρχει χρεία: εκείνου που θα επιτάσσει την εφαρμογή των νόμων…»!
Και το κυριότερο: Η συνείδηση του νομοταγούς Πολίτη αυτής της χώρας εξεγείρεται σε σημείο κοινωνικής έκρηξης όταν θεάται καταδίκους, και μάλιστα ανεκκλήτως, σε βαρύτατες ποινές να κυκλοφορούν ελευθέρως και προκλητικώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους να μην είναι σε θέση (;) να τους εντοπίσουν και να εκτελέσουν τα εντάλματα σύλληψης και φυλάκισής τους!
Αλλά προς τι η απορία και η εξέγερση της συνείδησης; Η Νομιμότητα στη χώρα παραμένει και επί της εποχής του βαρύγδουπου κ. Καστανίδη είδος εν ανεπαρκεία!
Και με την αναγκαία εν προκειμένω διευκρίνιση: Οι περί ων ο λόγος κατάδικοι αποτελούν διακεκριμένα μέλη της καθεστηκυίας τάξης!
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ο Νεώτερος φιλοδοξεί ν’ απεκδυθεί του τίτλου του «Κληρονόμου ενός μεγάλου ονόματος», αν και ο παππούς του στην ανάλογη περίπτωση για τον αείμνηστο Σοφοκλή Βενιζέλο είχε χρησιμοποιήσει στη θέση του όρου «Κληρονόμος» τον όρο «Αχθοφόρος». Είναι δυνατόν αυτό να πραγματοποιηθεί αν στον κυριότερο των συνεργατών του, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα εξαπολύεται, urbi et orbi, η μομφή της καλπουζανίας για το ακαδημαϊκό του στάδιο;