Ερήμην του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η εμπλοκή του ΔΝΤ!

Χωρίς να ρωτήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις την απόφαση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας, το πιστόλι στο τραπέζι που τελικά δεν έριξε τα spreads, σε αντίθεση με ό,τι προβλέπει η Συνθήκη της Λισσαβώνας σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωβουλής κ. Μπούζεκ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Χουντής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το Ευρωκοινοβούλιο παρακάμφθηκε σκοπίμως και κάλεσε τον κ. Μπούζεκ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Κοινοβουλίου και να πράξει τα αναγκαία προκειμένου να τα ασκήσει. Φαίνεται πως η κ. Μέρκελ ήθελε με κάθε τρόπο να μας στείλει στο ΔΝΤ, για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους της. Πάντως δεν κατάφερε και πολλά, αφού η παταγώδης ήττα του κόμματός της στις πρόσφατες εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία αποδείχτηκε αναπότρεπτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι το μοναδικό όργανο της Ένωσης το οποίο έχει εκλεγεί άμεσα από τους λαούς της Ευρώπης. Η παράτυπη παράκαμψή του κατά τη λήψη μιας τόσο σοβαρής
απόφασης θέτει για άλλη μια φορά επί τάπητος το ζήτημα του δημοκρατικού ελλείμματος, που διαχρονικά αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ΕΕ.


Σχολιάστε εδώ