Επτά πράκτορες ήταν μέσα στο γραφείο μου, όταν συζητούσαμε για το C4I!

Δεν χρειάζονται πρόλογοι και ερμηνείες. Το σχετικό απόσπασμα δείχνει πώς παραδίδεται μια χώρα. «Περί τις αρχές Απριλίου και ειδικά με τους δύο σημαντικότερους οι οποίοι έδιναν και τον τόνο σε όλους τους υπόλοιπους -δηλαδή με τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Μεγάλης Βρετανίας- μου δόθηκε υπό μορφή non paper -γιατί έτσι γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες, σε αυτού του είδους την επικοινωνία- μια αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης της ΕΛΑΣ και της γενικότερης προετοιμασίας της χώρας μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

Εκβιασμός…

«Το έγγραφο αυτό είναι στα αγγλικά, αλλά θα επιλέξω δυο-τρία κομμάτια, γιατί τι το σημαντικό έλεγε το έγγραφο αυτό. Έλεγε πολύ διπλωματικά ότι δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι να κάνουμε αγώνες, ούτε από πλευράς εγκαταστάσεων, ούτε από πλευράς αστυνομικού προσωπικού, ούτε από πλευράς προόδου στα συστήματα ασφαλείας.

Και μάλιστα, έφτανε στο σημείο να λέει ότι, για να γίνουν αγώνες, αφού δεν είχαμε εμείς αυτήν την προετοιμασία, θα έπρεπε η Ελλάδα να υποβάλει άμεσο αίτημα παρουσίας στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, όπως είχε υποδειχθεί στον προκάτοχό μου κ. Φλωρίδη, για να μπορέσει η Ελλάς να εγγυηθεί στη διεθνή κοινότητα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Μου είπαν δε αστειευόμενοι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά μου το είπαν για να το ακούσω και προφανώς να το μεταφέρω, ότι αν η Ελλάς επιτέλους δεν είναι σε θέση να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας εγγυηθεί την ασφάλεια, όπως μας λέτε, με τα συστήματα που έχετε, κ.λπ., τότε μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να πάμε και στο Σίδνεϊ, διότι αυτό έκανε πρόσφατα Ολυμπιακούς Αγώνες και μπορεί ενδεχομένως να έχουν έναν ψηλό βαθμό ετοιμότητας»!

Υπό εποπτεία!

«Δεν είμαι ο μόνος κοινωνός του χαρτιού αυτού (του non paper εννοεί) όπως αντιλαμβάνεστε, γιατί μέσα στην Επιτροπή αυτή ήταν οι επτά πρέσβεις, οι επτά πράκτορες, η δική μας ΕΥΠ, η Αστυνομία, ο Νασιάκος, δεν ήμουν μόνο εγώ, αυτά δεν είναι μυστικά».

Ήθελαν να φέρουν αμερικανικό στρατό

Και το πιο εξωφρενικό:

«Ο αμερικανός πρέσβης κ. Μίλερ, ο οποίος με είχε επισκεφτεί τότε στο γραφείο μου, μου έδωσε επίσης ένα non-paper, το οποίο είναι περίπου συγκλονιστικό, διότι ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα ειδικά τμήματα των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, πρέπει να έρθουν βατραχάνθρωποι, πρέπει να έρθουν άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, πρέπει να εγκατασταθούν σε συγκεκριμένα μέρη και αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούν να εγγυηθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι το επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ, το επίπεδο πληροφοριών ήταν πάρα πολύ χαμηλό».


Σχολιάστε εδώ