επί του πιεστηρίου

Καλά, παλαβώσαμε; Θα σβήσουμε την ιστορία μας για να μη στενοχωρηθούν οι Τούρκοι; Δηλαδή, κυρία Διαμαντοπούλου, η ιστορία, τα γεγονότα, είναι α λα καρτ; Είστε υπουργός Παιδείας. Δεν ξέρετε ότι ο λαός χωρίς ιστορία και μνήμη δεν έχει μέλλον; Κι όμως πάτε να του το ευνουχίσετε; Ξεχάσατε τι έπαθε η κυρία Ρεπούση; Όλοι ξεσηκώθηκαν για τον «συνωστισμό» που έγινε στη Σμύρνη. Αν θέλετε άλλον έναν λόγο για να βγάλετε κι άλλον κόσμο στους δρόμους, προχωρήστε στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας… Και στις κάλπες θα πάρετε την απάντηση. Όπως την πήρε η προκάτοχός σας, η κυρία Γιαννάκου.

Ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολύ περισσότερο ο Ανδρέας δεν θα εμφανίζονταν σαν ζητιάνοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις συναντήσεις τους με τους ηγέτες της. Και δεν θα είχαν επιτρέψει στους Γερμανούς να μιλούν για την Ελλάδα με τις γνωστές απαξιωτικές φράσεις της κυρίας Μέρκελ. Θα διεκδικούσαν και θα απαιτούσαν…

Πάλι καλά… Έπρεπε να περάσουν ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια για να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας, αν και ήταν παρόντες από το 1981, ότι το «πόθεν έσχες», όπως εφαρμοζόταν μέχρι σήμερα, ήταν απλώς για τον τύπο του νόμου. Την ουσία ποτέ δεν την έψαξαν. Ούτε καν διασταύρωναν το κάθε νέο «πόθεν έσχες» με τα προηγούμενα που είχαν κατατεθεί. Κι αν υπήρχαν οι αγορές, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων δικαιολογούνταν από τα λεφτά που είχαν δηλωθεί στα προηγούμενα «πόθεν έσχες». Και κανένας, παρά τις επισημάνσεις των ΜΜΕ, δεν ενοχλείτο. Όπως και για την κοροϊδία της μη άρσης της ασυλίας για αδικήματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική δράση. Όπως π.χ. για διαζύγια, για ακάλυπτες επιταγές, μέχρι και για τροχαία. Λειτουργούσαν οι βουλευτές σαν συντεχνία… Και κανένας δεν… κοκκίνιζε. Τώρα που φθάσαμε εδώ και είδαν ότι ο κόσμος απειλεί να τους πάρει με τις πέτρες και φοβούνται να κυκλοφορήσουν, θυμήθηκαν νʼ αλλάξουν τους σχετικούς νόμους… Τώρα θυμήθηκε ο κύριος πρωθυπουργός και το πλιάτσικο που έκανε έπειτα από τις εκλογές η κάθε κυβέρνηση, λες και ο κ. Παπανδρέου τώρα ήρθε στην Ελλάδα.

Η υποκρισία είναι εδώ… Εν πάση περιπτώσει, να κάνουμε τον σταυρό μας που έστω και έπειτα από 30 χρόνια είδαν οι πολιτικοί μας το φως τους… Να ευχηθούμε να μην υπάρξει καμία… έκλειψη…

Μας κοροϊδεύουν. Στο εξής είπε, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα ελέγχονται από ιδιωτικές εταιρείες, θέλοντας να πει ότι μέχρι τώρα δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Κατʼ αρχάς αρμόδιος ήταν ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και τον έλεγχο κάνουν ορκωτοί λογιστές, που προσλαμβάνει η Βουλή. Αυτό το ξέρουν οι πάντες, ο κύριος υπουργός, μέλος χρόνια του Κοινοβουλίου, δεν το ξέρει;

Εκεί που θα τους διώχνανε, που δήλωναν ότι οι συμφωνίες που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν μας δεσμεύουν, τους προσκαλούν και θα τους υποδεχθούν με παράτες, μετά βαΐων και κλάδων, σαν εισερχόμενους στην… Ιερουσαλήμ… Κατάλαβαν το λάθος τους, ανέκρουσαν πρύμναν και μεθαύριο Τρίτη, 18 Μαΐου, έρχεται ο πρόεδρος της COSCO και διευθύνων σύμβουλος του παγκόσμιου ομίλου της, κάπτεν Wei Jiafu, για επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΛΠ…

Στερνή μου γνώση…

ΥΓ.: Ο νομάρχης κ. Μίχας έχει ενημερωθεί; Έχει συμφωνήσει; Ή θα μπει μπροστά να κλείσει το λιμάνι, λέγοντας στον κάπτεν της COSCO ότι είναι «persona non grata»;

Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στη «Στοά του Βιβλίου» ο Δημήτρης Μπέης, ο δήμαρχος που έκανε σημαντικό έργο στην Αθήνα, παρουσιάζει την «Πορεία ζωής… για μια ανθρώπινη πόλη», το δικό του βιβλίο, στο οποίο καταγράφει τη μακρά παρουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ευρύτερη πολιτική ζωή της χώρας. Είναι από τους λίγους πολιτικούς που καμιά σκιά δεν υπήρξε ποτέ σʼ όλη τη διαδρομή του. Για το βιβλίο του Δημήτρη Μπέη θα μιλήσουν ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τι εννοεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων λέγοντας ότι θα βοηθήσει τα πανεπιστήμια στην οικονομική κρίση;

• Ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την πανεπιστημιακή περιουσία που τη χειρίζονται ορισμένοι εν κρυπτώ;

• Ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των καθηγητών και των διοικητικών διευθυντών, που αδιαφανώς μοιράζουν χρήματα στους ειδικούς λογαριασμούς;

• Ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα μέλη ΔΕΠ που πληρώνονται αλλά δεν πατάνε στις αίθουσες διδασκαλίας;

• Ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τους μεγαλοκαθηγητές που εξυπηρετούν τους πολιτικούς με το αζημίωτο (μετεγγραφές παιδιών, εκλογές πρυτάνεων κ.λπ.);

Αυτά αξίζουν. Όλα τʼ άλλα είναι εκ του ασφαλούς (και του πονηρού).


Σχολιάστε εδώ