Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

Επιστροφή Καραμανλή…
ΘΕΜΑ χρόνου είναι, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, μια δημόσια παρέμβαση του Κ. Καραμανλή,
η οποία δεν θα περιορισθεί στα ζητήματα της οικονομίας. Ο τέως πρωθυπουργός δυσφορεί με τις συνεχείς, εντεινόμενες «επιθέσεις» που δέχεται, ακόμη και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (όχι, δεν τον απασχολεί η κριτική του Γ. Γιακουμάτου…), ενώ εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του ήταν η στάση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, όταν ο κ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ, διερωτήθηκε ειρωνικά «πού κρύβουν» τον κ. Καραμανλή. Συνομιλητές του υποστηρίζουν ότι σύντομα ο τέως πρωθυπουργός θα αναζητήσει μια ευκαιρία για να μιλήσει, χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτό θα συμβεί μέσα στη Βουλή ή στη διαδικασία μιας συνέντευξης σε εφημερίδα, με πιθανότερο το πρώτο. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που διακινούνται ανάλογες πληροφορίες. Μένει να δούμε αν αυτήν τη φορά θα επιβεβαιωθούν.
oΕΧΕΙ ο καιρός γυρίσματα, που θα έλεγε κι ο Μητσοτάκης… Θορυβημένη είναι –όπως πληροφορούμαι– η Ντόρα Μπακογιάννη με την αντιμετώπιση που έχει από τους δημοσιογράφους στις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της. Ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν (που τη χάιδευαν…), η μεταχείριση τώρα είναι «εχθρική». Στο… κλίμα αυτό, μετά τη συνέντευξή της στο Alter, όπου δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, η κ. Μπακογιάννη έκανε… διάβημα διαμαρτυρίας στον Ν. Χατζηνικολάου! Ότι η συμπεριφορά των δημοσιογράφων που ήσαν στην εκπομπή ήταν επιεικώς απαράδεκτη και πως ορισμένες ερωτήσεις ήταν «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη». Αντιλαμβάνεσθε τι πανικός επικρατεί στο επιτελείο της τέως υπουργού. «Ας πρόσεχε η Ντόρα με τους δημοσιογράφους, τους περισσότερους μέχρι πρότινος τους… τάιζε» ήταν το σχόλιο βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αντιλαμβανόμαστε τι εννοεί, πόσω μάλλον που εν όψει καλοκαιριού βρισκόμαστε σε… δίαιτα.
o«ΠΟΙΟΣ είναι ο Φάκας; Τον ξέρει η μάνα του;». Με το… διπλό –αυτό– ερώτημα αντέδρασαν στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά όταν πληροφορήθηκαν την απόφαση του Λ. Φάκα, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Σε… ένδειξη διαμαρτυρίας, λέει, για τη διαγραφή της φίλης του της Ντόρας. Εντάξει, μη φανταστείτε ότι στη Ρηγίλλης αγνοούσαν την ύπαρξη του κ. Φάκα – όπως και το ενδεχόμενο να πιαστεί κάποια μέρα σε καμιά… φάκα. Απλώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της παραίτησής του από το κόμμα. Όχι πως έχουν κάτι προσωπικό μαζί του, απλώς περιμένουν κι άλλες αποχωρήσεις τις επόμενες ημέρες και θέλουν να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Αυτά, βέβαια, μέχρι να… φύγει ο πρώτος βουλευτής. Που πάντως στον ορίζοντα δεν φαίνεται…
oΤΕΤΑΜΕΝΟ κλίμα επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολουθεί ο Γ. Καρατζαφέρης στο ζήτημα της οικονομίας, αλλά και η… αγωνιώδης προσπάθειά του να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές και κομματικά στελέχη διαφωνούν με ένταση με την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να στηρίξει τα αντιλαϊκά, εξοντωτικά οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και ορισμένοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν αποκλείουν –και μάλιστα πολύ σύντομα– εξελίξεις. Που μπορεί να είναι ακόμη και η αποχώρηση βουλευτή.


Σχολιάστε εδώ