από το Περιστύλιο…

Έχουμε και λέμε:
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας
«έδωσε» τον διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου. Τον Ιούνιο του 2004 τού τηλεφώνησε, όπως είπε, ο Γ. Αγγέλου και του ζήτησε να εξετάσει κατά προτεραιότητα την εισήγηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων.
Με τη σειρά του ο Γ. Αγγέλου όχι μόνο το αρνήθηκε αλλά αποποιήθηκε και την ιδιότητα του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, κρατώντας μόνο τον ρόλο του «συνεργάτη», ενώ φρόντισε να καρφώσει και τον Ρουσόπουλο, λέγοντας ότι δεν έχει καμία πνευματική σχέση με το Βατοπέδι.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης τα φόρτωσε όλα στους υφυπουργούς του, λέγοντας ότι τα θέματα της δημόσιας περιουσίας είχαν ανατεθεί από τον Κ. Καραμανλή στους Α. Μπέζα και Π. Δούκα, όμως ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας είχε φροντίσει να αναφερθεί σε συνεργασίες που είχε με τον τότε «τσάρο» της Οικονομίας το 2008 για την αναπομπή της γνωμοδότησης.
Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος ούτε είδε ούτε άκουσε τίποτα. Είπε ότι δεν είχε καμιά σχέση με τις ανταλλαγές και παρέπεμψε στον πρώην υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και στον Π. Δούκα, οι οποίοι υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση και ξεκίνησαν οι ανταλλαγές. Ο Θ. Ρουσόπουλος επέμεινε στην πνευματική του σχέση με τους Αρσένιο και Εφραίμ, οι οποίοι, λέει, δεν του ζήτησαν ποτέ τίποτα, αλλά τη μόνη φορά που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του τους παρέπεμψε στον Μπασιάκο…
mΠάντως ούτε η ενδιάμεση έκθεση των ορκωτών λογιστών της Τράπεζας της Ελλάδας για την κίνηση των λογαριασμών που αφορούν το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ήταν περισσότερο διαφωτιστική. Διερευνήθηκαν 7.100 λογαριασμοί, για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ ζητήθηκαν παραστατικά για 1.500, ενώ οι τράπεζες ανταποκρίθηκαν για πολύ λίγες υποθέσεις. Βουλευτές έλεγαν ότι δεν προκύπτουν συναλλαγές πολιτικών προσώπων. Από την ώρα όμως της κατάθεσης των ορκωτών λογιστών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σταμάτησαν να βγαίνουν πρακτικά, με το επιχείρημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων ατόμων που δεν σχετίζονταν με την υπόθεση.
Εντελώς τυχαία ωστόσο η έκδοση πρακτικών σταμάτησε αφού προηγουμένως φρόντισαν να δημοσιοποιήσουν δυο-τρεις καταθέσεις συνολικού ύψους 12.500 ευρώ πριν από το 2000, στο όνομα του δικηγόρου της Μονής Π. Κατσαδούρη, με καταθέτη κάποιον Καμάς και σε παρένθεση το
όνομα Καραμανλής, για τις οποίες οι δύο ορκωτοί λογιστές είπαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να το αναφέρουν, παρότι δεν μπορούσε να γίνει περαιτέρω έλεγχος διότι επρόκειτο για καταθέσεις μετρητών. Το περίεργο βέβαια δεν είναι γιατί οι ορκωτοί λογιστές το ανέφεραν χωρίς να έχει γίνει μάλιστα έλεγχος, αλλά ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε να δημοσιοποιηθεί το σημείο αυτό. Αν δεν είναι δηλαδή προφανής ο λόγος και δεν πρόκειται περί αθλιότητος…
mΑπό τότε που το είπε ο Χόκινγκ, πολλοί βλέπουν εξωγήινους. Φαίνεται μάλιστα ότι… «χτύπησαν» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου που κάνει περίεργους συνειρμούς και τους βλέπει διαρκώς μπροστά του! Όπως έλεγε τις προάλλες για να καρφώσει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που δεν πήγαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, «σύμφωνα με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ο μεγαλύτερος επιστήμονας μετά τον Αϊνστάιν, Στίβεν Χόκινγκ, είπε πρόσφατα ότι είναι βέβαιο ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή και μάλιστα υψηλής νοημοσύνης, αλλά θα ευχόταν να μην έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο είδος.
Αν λοιπόν κάποιος απ’ αυτούς τους εξωγήινους παρακολουθούσε τη συζήτηση της Βουλής των Ελλήνων εκείνη την ημέρα θα έβλεπε το εξής: Δύο κόμματα διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή του χρόνου σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών με τέτοιον τρόπο ώστε αυτός ο νοήμων εξωγήινος θα συνήγαγε το συμπέρασμα ότι είναι δύο κόμματα που
αποκλείστηκαν. Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ συσκέφθηκαν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού προηγουμένως είχαν αποφασίσει να αποκλείσουν το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ»!
Μόνος του το σκέφτηκε ή του το είπε ο… Ε.Τ.;
mΆγριος καβγάς παλιών και νέων βουλευτών για το ποιος θα πρωτομιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Οι νέοι βουλευτές να μη μιλάμε, κύριε πρόεδρε; Να περιμένουμε 12 η ώρα τη νύχτα, να μας ακούσει ποιος από τους βουλευτές;» εξεμάνη η Φωτεινή Πιπιλή που κινδύνευε να μείνει… βουβή μετά από μια μακροσκελέστατη ομιλία του Απόστολου Κακλαμάνη, που είχε πάρει αρκετό από τον χρόνο της συνεδρίασης.
«Κάναμε μια εξαίρεση για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής», δικαιολογήθηκε ο προεδρεύων Γρηγόρης Νιώτης.
Φ. Πιπιλή: «Δεν έχουν μόνο τα κατεστημένα το δικαίωμα να μιλάνε».
Γρ. Νιώτης: «Νομίζω ότι ορισμένα πράγματα είναι αυτονόητα».
Φ. Πιπιλή: «Έχουμε και νέους βουλευτές που τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Δεν ψηφίζει μόνο το κατεστημένο».
Γρ. Νιώτης: «Όχι, όχι, σας παρακαλώ πολύ. Δεν συναινώ σ’ αυτού του είδους τις διατυπώσεις».
Φ. Πιπιλή: «Μιλάγατε 25 λεπτά. Παίρνετε τον λόγο όποτε θέλετε, με τον Κανονισμό που φτιάξατε εσείς. Και οι νέοι βουλευτές, που μας βρίζουν, δεν έχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε με τις δικές σας ατάκες εδώ μέσα; Και λένε “οι τρακόσιοι”; Και οι νέοι βουλευτές δεν μπορούμε να μιλήσουμε;»
Α. Κακλαμάνης: «Να έρθετε εδώ να μιλήσετε».
Φ. Πιπιλή: «Από τις 5 είμαι εδώ και περιμένω να μιλήσω. Αλλά δεν έχω τα ίδια δικαιώματα».
Α. Κακλαμάνης: «Εσείς έχετε τα κανάλια και τα ραδιόφωνα».
Φ. Πιπιλή: «Από τις 5 είμαι εδώ. Ντροπή σας».
Κ. Γιαννακοπούλου: «Λίγος σεβασμός!».
Φ. Πιπιλή: «Σε ποιον σεβασμό; Κι εσάς λένε κλέφτρα κι εμένα και όλους».
Α. Κακλαμάνης: «Πείτε στο ραδιόφωνο την άποψή σας και είστε εντάξει…»
Φ. Πιπιλή: «Κι εσείς στο σπίτι σας!»


Σχολιάστε εδώ