Απάντηση στις επιθέσεις το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ

Στον Περισσό δεν περνάει απαρατήρητο –κάθε άλλο– το ότι επιχειρείται να τεθεί στην ουσία το ΚΚΕ εκτός «Συνταγματικού τόξου» με τις συνεχιζόμενες τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του ΛΑΟΣ που ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ δεν σέβεται το Σύνταγμα της χώρας και ότι με τις κινητοποιήσεις του (Λιμάνι Πειραιά, πανό στην Ακρόπολη) κάνει ζημιά στη χώρα και στον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείουν ακόμα και την εκδήλωση προβοκάτσιας κατά του κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι η Α. Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέφθηκε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του κατέθεσε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με την προπαγάνδα δυσφήμησης και στοχοποίησής του.

Η απάντηση που δίνει το ΚΚΕ στις επιθέσεις που δέχεται ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα είναι ότι το κόμμα από την ίδρυσή του αμφισβητεί το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Βέβαια, λένε, ζούμε σήμερα σε μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αρνηθούμε, αλλά «δεν μπορούμε να προσχωρήσουμε στη θέση ότι είναι αιώνιο το καπιταλιστικό σύστημα και πολύ περισσότερο να πούμε ότι εμείς είμαστε μέρος της στήριξης αυτού του συστήματος». Στελέχη του κόμματος τονίζουν χαρακτηριστικά ότι το ΚΚΕ σταθερά δηλώνει ότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία του σημερινού Συντάγματος και υπενθυμίζουν ότι αλλαγή (αναθεώρησή του) ζητάνε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Άλλωστε, υπογραμμίζουν, εάν δεν άλλαζαν τα Συντάγματα, στη χώρα μας θα ίσχυε ακόμα το πρώτο Σύνταγμα που θεσπίστηκε μετά την απελευθέρωση της χώρας με την Επανάσταση του 1821.

Εμείς, λένε, παλεύουμε να διαμορφωθεί μια λαϊκή πλειοψηφία που θα έχει πειστεί από την πείρα της ότι το σημερινό σύστημα πρέπει να αλλάξει, πρέπει να ανατραπεί. Αυτό, τονίζουν, τους ενοχλεί και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την ιδεολογία του ΚΚΕ αφού δεν μπορούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική του πράξη, όπως σε παλιότερες εποχές, και αυτό το κάνουν για να προλάβουν ένα κίνημα λαϊκό που τα επόμενα χρόνια θα φουντώσει και θα αμφισβητήσει την κυρίαρχη πολιτική.

Στη σημερινή συγκυρία, λένε στο ΚΚΕ, η μόνη λύση είναι η ισχυροποίηση του κόμματος, γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το λαϊκό κίνημα. Αυτή ακριβώς, τονίζουν, την προοπτική προσπαθούν να ανακόψουν με την καταστολή και τις συκοφαντίες κατά του κόμματος, στις οποίες χορηγός έχει αναλάβει το κόμμα του ΛΑΟΣ.

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζουμε σήμερα, αναφέρουν ότι η άρχουσα τάξη δεν έχει κανένα πρόβλημα, προκειμένου να διαιωνίσει την κυριαρχία της, να δημιουργήσει ακόμα και καινούργια κόμματα για να δείξει στον λαό ότι για την κρίση φταίνε απλώς κάποια κόμματα και όχι το ίδιο το σύστημα.

Να σημειώσουμε ότι για το χθεσινό συλλαλητήριο είχαν μεταφερθεί διαδηλωτές με πλοία από Χίο – Μυτιλήνη – Λήμνο – Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Μάλιστα έγιναν και τροποποιήσεις δρομολογίων για να βρεθούν τα απαιτούμενα πλοία που θα έκαναν τη μεταφορά.


Σχολιάστε εδώ