Προσβλητικός για τον Σταυρό πίνακας κοσμεί το Μαυσωλείο του Κεμάλ!

«Στην Άγκυρα καθηκόντως επισκεφθήκαμε το επιβλητικό συγκρότημα – μαυσωλείο του ιδρυτή της σημερινής Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ. Προκάλεσε σε όλους μας δυσάρεστη εντύπωση η παράσταση-πίνακας, όπου εμφανίζεται έλληνας στρατιώτης να λογχίζει με το όπλο του έγκυο Τουρκάλα, πίσω δε από τον στρατιώτη να ίσταται ιερέας με προτεταμένο το ιερότατο χριστιανικό σύμβολο, τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού. Η παράσταση με τα δύο σκηνικά τόσο στους τούρκους πολίτες, και μάλιστα στην τουρκική νεολαία, όσο και στους Έλληνες, όλους επισκέπτες του Μαυσωλείου, δημιουργεί αυθόρμητα αισθήματα μίσους, πικρίας και αγανακτήσεως και από τις δύο πλευρές για διαφόρους λόγους.
Η εμπλοκή στον πίνακα του πιο ιερού συμβόλου του χριστιανισμού στα γεγονότα εκείνα, του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, είναι βέβηλη σύλληψη και πράξη. Ο Χριστός, ο Θεός των χριστιανών, δίδαξε και έζησε την αγάπη ως ουσία και εντολή του Θεού στις σχέσεις μεταξύ των συνανθρώπων, άσχετα από θρησκεία, γλώσσα και χρώμα και μάλιστα την αγάπη όχι μόνο έναντι των φίλων και ομοφύλων, αλλά κύρια και έναντι των εχθρών μας. «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών», είπε, διδασκαλία που σε καμία άλλη θρησκεία δεν διδάσκεται.
Εάν, Εξοχώτατε, κύριε πρωθυπουργέ, για ανεύθυνα σκίτσα προσβολής του Μωάμεθ κάποιων «χριστιανών» Ευρωπαίων ξεσηκώθηκε η συνείδηση του μουσουλμανικού κόσμου και σας, προσωπικά και ως πρωθυπουργού της χώρας σας, τι να ειπεί ο χριστιανικός κόσμος και μάλιστα ο χριστιανικός ορθόδοξος κόσμος για την παράσταση -ερμηνεία και μήνυμα- μίσους από του Σταυρού του Χριστού στο πιο επίσημο βήμα της πρωτευούσης πόλεως της χώρας Σας;
Σας μεταφέρω την πικρία και την αγανάκτηση των συνεκδρομέων μου, όπως και όλων μας, αλλά -ταπεινά φρονώ- και όλου του ελληνικού λαού, γιατί η θρησκευτική πολιτιστική συνείδησή του δεν ανέχεται κάτι τέτοιο. Όπως δεν ανέχεται τα ίδια και εναντίον ιερών συμβόλων και τόπων των συμπολιτών μας μουσουλμάνων ή εβραίων ή Αρμενίων ή άλλων. Συντηρούμε και εξυπηρετούμε τα ιερά σύμβολα και προσκυνήματά των με θρησκευτική ευλάβεια, καθώς αρμόζει στον θρησκευτικό και πολιτικό πολιτισμό μας».


Σχολιάστε εδώ