Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009 ήταν έτοιμο προς πλήρη λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών στον Πειραιά. Όμως, επτά μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και την αλλαγή κυβέρνησης, η διαδικασία σταμάτησε και δεν ενεργοποιείται η υπουργική απόφαση. Με τη λειτουργία του νέου κέντρου, εξηγεί ο κ. Νάκος, μπορεί να απλουστευθεί θεαματικά η διαδικασία ανανέωσης αδειών διαμονής των μεταναστών, γιατί ουσιαστικά η όλη διαδικασία για τη χορήγηση ή ανανέωση μιας άδειας διαμονής μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία και μόνη υπηρεσία.
>Τραγικές για την οικονομία καθυστερήσεις σε ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό Νόμο διαπιστώνουν οι βουλευτές της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, Αλέξανδρος Δερμεντζόγλου, Λευτέρης Αυγενάκης και Μιχάλης Χαλκίδης. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί αναξιοποίητη την ακίνητη δημόσια περιουσία, που ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ, ο αναπτυξιακός νόμος παραμένει υπό κατάρτιση από τον Νοέμβριο του 2009 και, όπως φαίνεται, οι λιγοστοί υποψήφιοι επενδυτές θα παραμείνουν σε κατάσταση «ομηρίας», ενώ περισσότεροι από 6.000 υποψήφιοι επενδυτές από όλη τη χώρα αναμένουν την αξιολόγηση και την έγκριση των προτάσεών τους, ιδιαίτερα προτάσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.
>Το ενδεχόμενο περικοπής δρομολογίων στα νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και τα δρομολόγια για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες, αλλά και τους κινδύνους που θα προκύψουν από αυτό, επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης. Όπως αναφέρει, λόγω της επικρατούσας δημοσιονομικής κατάστασης, το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από τις εμπλεκόμενες εταιρείες να αποδεχθούν μείωση των μισθωμάτων της τάξης του 10%, διαφορετικά θα αναγκαστεί να περικόψει δρομολόγια προκειμένου να επιτευχθεί αντιστοιχία υποχρεώσεων και προϋπολογισμού, γεγονός που θα επιτείνει την απομόνωση των νησιών.
>Να παραμείνει η Πέλλα δήμος ζητά από τον πρωθυπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης. Αντιδρά στην απόφαση να υπαχθεί στην αυτοδιοικητική οντότητα ενός άλλου δήμου, του Δήμου Γιαννιτσών, γεγονός το οποίο θεωρεί ότι συνιστά επιεικώς κατάφωρη παραβίαση οποιασδήποτε έννοιας συνέχειας των πολιτιστικών και πολιτισμικών πραγμάτων. Υπενθυμίζει ότι με έγκριση του Ανδρέα Παπανδρέου εισήχθη στη Βουλή πρόταση και με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας, υπό την προεδρία του Γιάννη Αλευρά, η Πέλλα έγινε δήμος, για λόγους εθνικούς και ιστορικούς.
>Να ενεργοποιηθούν οι προσλήψεις για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και Μιχάλης Κριτσωτάκης. Όπως αναφέρουν, από άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών δεν πραγματοποιούνται εδώ και περίπου έναν χρόνο οι αναγκαίες μετατάξεις και εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, του Πρωτοδικείου Ηρακλείου και του Ειρηνοδικείου Πύργου Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας. Οι θέσεις φαίνονται δεσμευμένες και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε με μεταθέσεις ούτε με αποσπάσεις ούτε με διορισμούς.
>Αδικαιολόγητη καθυστέρηση καταβολής ενισχύσεων για το έτος 2008 στους βιοκαλλιεργητές του νομού Λασιθίου, οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας, παρατηρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Τονίζει ότι το πρόβλημα αφορά παραγωγούς-δικαιούχους σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, καθώς πρόκειται για χρήματα που είχαν προϋπολογίσει για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων των εκμεταλλεύσεών τους και ερωτά τι προβλέπεται να γίνει για το έτος εφαρμογής 2009, για το οποίο ήδη καταθέτουν αιτήσεις.
>Την απομάκρυνση του 301 Εργοστασίου Βάσης – Στρατοπέδου Θ. Κοσκινά, που λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε χώρο 200 στρεμμάτων στο κέντρο του Δήμου Αγίων Αναργύρων, ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα των πολιτών και της δημοτικής αρχής. Υπογραμμίζει ότι η παρουσία του στρατοπέδου στο κέντρο της πόλης δυσκολεύει τη λειτουργία της και επιβαρύνει σοβαρά το περιβάλλον, σ’ έναν δήμο μάλιστα που συν τοις άλλοις υφίσταται τις επιπτώσεις από το σιδηροδρομικό δίκτυο που διαπερνά την περιοχή.
>Για τη μείωση του πτητικού επιδόματος των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας διαμαρτύρεται ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος. Θεωρεί ότι μέσα στις σημερινές συγκυρίες θα μειώσει και θα καταρρακώσει το ηθικό και το ψυχικό φρόνημα των πιλότων και θα συμβάλει στη χαλάρωση της εθνικής προστασίας και της ασφάλειας των πτήσεων.


Σχολιάστε εδώ