Οικονομικό αδιέξοδο στον δήμο

Την… καινοτομία αυτή του Ταμείου την έχει… νιώσει περισσότερο απ’ όλους τους δήμους ο Πειραιάς, από τον οποίον φέτος είναι να παρακρατηθούν 14 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη παρακρατηθεί από την αρχή του χρόνου περίπου τα 7 εκατ. Κάτι που σημαίνει ότι λεφτά ο δήμος θα ξαναπάρει από τον ΚΑΠ τον… Ιούλιο! Μέχρι τότε πώς θα πληρώσει τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές, τους συμβασιούχους, τις δημοτικές επιχειρήσεις, δεν γνωρίζει κανένας! Γι’ αυτό όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Πειραιά, λένε ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.
Τα μόνα έσοδα που έχει τώρα ο δήμος είναι από τα ανταποδοτικά τέλη και από τα πρόστιμα ή από τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη (καταλήψεις πεζοδρομίων κ.λπ.).
Το περίεργο πάντως είναι πως ενώ το κράτος μαζεύει με κάθε τρόπο τα χρήματα που πρέπει να πάρει και για εκείνα που πρέπει να δώσει το παίζει… Μέρκελ! Δεν… δίνει τίποτα! Ας χρωστάει το υπουργείο Εσωτερικών κάποια εκατομμύρια από παλαιότερους ΚΑΠ, ας χρωστάνε τα υπουργεία στις δημοτικές επιχειρήσεις… Αυτά δεν λογαριάζονται. Μόνο όσα χρωστάει ο δήμος υπάρχουν, γι’ αυτό και παρακρατούνται!
Το χειρότερο δε είναι ότι το υπουργείο δεν δέχεται ούτε συμψηφισμό. Δηλαδή σου χρωστάμε τόσα, μας οφείλεις τόσα και πληρώνουμε τη διαφορά, αν υπάρχει. Κι αυτή η λύση όμως απορρίπτεται. Το μόνο που βλέπουν είναι το χρέος του δήμου. Έτσι όμως οδηγείται ο δήμος, και μαζί του πολλοί άλλοι που είναι στην ίδια κατάσταση, σε οικονομική καταστροφή. Αυτό θέλουν;


Σχολιάστε εδώ