ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Παράλληλα ο Παπανδρέου, που βρισκόταν με τους συνεργάτες του στο γραφείο του, διεμήνυε πως αν οι βουλευτές ξεπεράσουν τους τρεις, θα προσφύγει αμέσως σε εκλογές: «Δεν παίζω με τη χώρα εγώ… θα κάνω εκλογές», ανέφερε συνομιλητής του που τον είδε αρκετά αγριεμένο. Ήταν ακριβώς μόλις είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και ενώ είχε προηγηθεί το «μπάχαλο» από τη σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα, εντός της Βουλής είχε προκληθεί κομφούζιο από τη φήμη που είχε διαρρεύσει, αλλά και από τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που σε συνεννόηση με τον Παπανδρέου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η κύρωση του νόμου να μη γινόταν με 151 ψήφους αλλά με 180, φέροντας έτσι σε πολύ δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο υπουργός με τον οποίο ο Παπανδρέου συνομιλεί καθημερινά και ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του έλεγε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, αν δηλαδή ελάμβανε την απόφαση η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα με διευρυμένη πλειοψηφία, που προβλέπεται από το Σύνταγμα μόνο σε περίπτωση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και εγκατέλειψαν κάθε τέτοια σκέψη. Άλλωστε ήταν και ρίσκο το «180», διότι κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν και αν θα πέρναγε τελικά ο νόμος των μέτρων. Πόσω μάλλον όταν τη Δευτέρα θα συνεδρίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον κ. Παπούλια με μοναδικό θέμα την αποκατάσταση της ηρεμίας.
Στο μεταξύ από τους τρεις βουλευτές που διαγράφηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ζητήθηκε να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα. Κανείς τους
όμως δεν δέχθηκε. Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαράς είναι τώρα ανεξάρτητοι βουλευτές και θα κινηθούν κοντά βέβαια στο ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας τα υπόλοιπα νομοσχέδια, θα έχουν όμως τη συνείδησή τους καθαρή.


Σχολιάστε εδώ