Κάτω στον Πειραιά

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιφανών Πολιτών Πειραιά Βασίλης Ιωαννίδης, ο οποίος ήταν ο εκλογικός αντιπρόσωπος του αρχηγού της ΝΔ στην Αίγινα στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζει πως έκανε μεγάλο λάθος όταν στήριξε, μέσω του βουλευτή του στον Πειραιά, τον Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, κάτι που αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα.

«Τώρα πάλι», συνεχίζει η επιστολή, «μαζί με τον κατακερματισμένο βουλευτή σου, στηρίζεις για πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πειραιά και Νήσων, τον γιατρό Καλογεράκη, και είναι βέβαιο πως και πάλι θα χάσετε, αφού οι ”Σαμαρικοί” θα ψηφίσουμε Μαστρονικόλα, όσο κι αν στηρίξετε τον δικό σας υποψήφιο. Έχουμε μανιάτη βουλευτή, δεν θέλουμε και μανιάτη πρόεδρο»!

Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει: «Για τις δημοτικές εκλογές προτείνετε τον Β. Κορκίδη για δήμαρχο, όπως ακούγεται. Σε διαβεβαιώνουμε πως αν επιμείνεις σ’ αυτήν την επιλογή θα έχεις την τύχη του Έβερτ και του Κεφάλα»!

// Να λοιπόν που οι δημοτικές εκλογές και οι εκλογές της ΝΟΔΕ έχουν διχάσει τους νεοδημοκράτες του Πειραιά. Στέλεχος μάλιστα της Τοπικής έλεγε πώς είναι δυνατόν να υπάρχει «εκλεκτός» του κόμματος για υποψήφιος πρόεδρος. Οι άλλοι υποψήφιοι, που δεν είναι… εκλεκτοί του κόμματος, ανήκουν σε άλλον πολιτικό χώρο; Επειδή ο προβληματισμός αυτός ακούγεται όλο και περισσότερο, θα έπρεπε ίσως ο κ. Μιχαλολιάκος ή και ο πειραιώτης διευθυντής του γραφείου τού αρχηγού της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλος, να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η ιστορία με τα «χρίσματα», που το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάσει τους δεξιούς ψηφοφόρους και να τους στείλει… στον Μαντούβαλο!

// Μια και μιλάμε για τη ΝΟΔΕ λοιπόν, να πούμε ότι μετά τον Γιάννη Μαστρονικόλα, που έχει πρωτοφανή απήχηση, και τον ογκολόγο κ. Καλογεράκη, μια νέα υποψηφιότητα ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είναι του Ηλία Σκαφιδά, πολύ γνωστού Πειραιώτη, και με ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά στη δεξιά παράταξη της πόλης. Να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τάκης Μάλαγας, ο οποίος ομολογουμένως είχε μια επιτυχημένη θητεία, αν και πολύ δύσκολη, αφού αντιμετώπισε και την εσωκομματική διαδικασία της εκλογής προέδρου.

// Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής. Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ μάθαμε ότι ο Β. Κορκίδης με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, τον ευχαριστεί για την πρότασή του να τον κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον Πειραιά, αλλά δηλώνει ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

// Τα κατάφερε πάλι ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ. Μετά την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που δεσμεύθηκε να βοηθήσει την προσπάθειά του για τα αδέσποτα ζώα, και η Νομαρχία Πειραιά υιοθέτησε το πρόγραμμά του για την αποκατάσταση του Σχιστού, την πυροπροστασία και την περιβαλλοντική του αναγέννηση.

// Ο «Καλλικράτης» φαίνεται ότι θα είναι μόνο η αρχή για τα όσα θα διαδραματιστούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, στις οποίες όλοι οι τοπικοί παράγοντες διεκδικούν το χρίσμα! Ενδεικτική είναι η κατάσταση στους δήμους του Πειραιά όπου οι υποψήφιοι… γεμίζουν γήπεδο!

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν οι Αθανασιάδης, Λάλος, Σαλαλές, Ζούπης, Τζαννής, Χρυσός και ίσως άλλοι δύο που δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής τις προθέσεις τους, αλλά το συζητάνε!

Σε Νίκαια – Ρέντη, όλοι είναι εναντίον όλων. Πιο κοντά στο να πάρουν το χρίσμα, αν δοθεί βέβαια, είναι οι Αθανασόπουλος, Τερζής, Ζαχαρόπουλος και Μόσχου, ενώ λέγεται ότι στους διεκδικητές είναι και ο νυν δήμαρχος Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης. Ανεξάρτητος θα κατέβει ο Στ. Λογοθέτης, ενώ πολύ δυνατά στον προεκλογικό αγώνα και με τις περισσότερες πιθανότητες να τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, έχει μπει ο Γιάννης Μαρωνίτης, παλαιός Νικαιώτης, με πολύ σημαντική προσφορά στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα θετική άποψη γι’ αυτόν, παρά την εφιαλτική περίοδο που βιώνουν, όπως όλοι οι κάτοικοι των λαϊκών περιοχών της χώρας. Πάντως ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει μεγάλη στήριξη και από τους κατοίκους του Ρέντη και μάλιστα και από εκείνους που ψηφίζουν ΝΔ!

Στη Σαλαμίνα το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, καθώς Τραυλός και Σοφράς θα… κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσεως. Ο Μ. Τραυλός πάντως από το Αμπελάκι έχει μεγαλύτερη διείσδυση στον κόσμο και αυτό του δίνει προβάδισμα. Το χρίσμα θα διεκδικήσει με αξιώσεις και ο Γ. Τσαβαρής. Λέγεται πάντως πως ο παραιτηθείς λόγω των αντιπαραθέσεων γραμματέας της ΤΟ ΠΑΣΟΚ του νησιού κ. Παυλάκης, για να προλάβει τις… οδομαχίες, θα στηρίξει τον Ολυμπιονίκη με την ομάδα χάντμπολ Νίκο Γραμμένο.

Στο Πέραμα, ο νυν δήμαρχος Γ. Γλύκας έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα στηρίξει μάλλον τον υποψήφιο που θα προτείνει η νέα κίνηση που δημιούργησαν οι ανεξαρτητοποιηθέντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν διασφαλίσει υποστήριξη και δημοτών από άλλους πολιτικούς χώρους.

Τέλος στον Κορυδαλλό, ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης δεν αμφισβητείται από κανέναν, ωστόσο επισημαίνουμε ότι ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Στ. Χρήστου -ο οποίος, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, παραιτήθηκε από την ηγεσία του- θα κάνει την καινοτομία και θα πάει στις εκλογές υπό την ηγεσία Συντονιστικής Επιτροπής!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό κρίσης που δημιουργείται στους δήμους του Πειραιά, επόμενο είναι ο Β. Αλαΐσκος και ο Γρ. Γουρδομιχάλης, που έχουν την ευθύνη για τα τοπικά και τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά, να… τρέχουν και να μη φτάνουν! Το θέμα παρακολουθεί και ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Μίχας, ο οποίος με τις γνώσεις, τις γνωριμίες και τη γενική αποδοχή που έχει, προσπαθεί να φέρει τα πράγματα σε λογαριασμό. Κάτι που, αν και φαίνεται απίθανο, μπορεί τελικά να το καταφέρει. Γιατί έχει ομαλοποιήσει και ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις…

// Και κάτι τελευταίο για τον Δήμο Κορυδαλλού. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Διάκος που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του δημάρχου, αλλά κατόπιν διεγράφη, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Ευ. Ψαρρά, υπέβαλαν στον περιφερειάρχη Αττικής ένσταση ακυρότητας της απόφασης του ΔΣ για τη λήψη δανείου από τον Δήμο Κορυδαλλού, επειδή δεν υπήρχε στον φάκελο εισήγηση που να αιτιολογεί τη λήψη της απόφασης.

Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ΔΣ πήρε την απόφαση με απόλυτη (και όχι σχετική) πλειοψηφία, όπως προβλέπει ο κώδικας, και την ψήφισαν 23 σύμβουλοι, δηλαδή και κάποιοι της μειοψηφίας, όπως είχαμε γράψει. Εδώ λοιπόν τίθεται το ερώτημα: Οι 23 σύμβουλοι δεν… είδαν ότι δεν υπήρχε εισήγηση; Ή το είδαν και το… παράβλεψαν; Αν λοιπόν είναι σωστή η καταγγελία του κ. Διάκου, θα πρέπει να ελεγχθούν από την Περιφέρεια ή και ποινικά οι 23 σύμβουλοι.

// Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πειραιώς προκάλεσε η καταγγελία προς τον Δήμο Περάματος, η οποία κοινοποιήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος, που είναι ιδιοκτήτρια του χώρου, στη Διεύθυνση Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά, αλλά και στη Διαχείριση του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού και που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας ΚΥΜΗ ΑΒΕΕ, εταιρεία που εδρεύει στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, Θεόδωρος Πιτσιρίκος. Στην εν λόγω επιστολή-καταγγελία του ο κ. Πιτσιρίκος ενημέρωνε για την κατάσταση που επικρατεί στον υπαίθριο χώρο απέναντι από τη ΒΙΠΑΣ και δίπλα στο στρατόπεδο επί της λεωφόρου Σχιστού, από τη συνεχή και παράνομη ρίψη σκουπιδιών η οποία και έχει μετατρέψει τον συγκεκριμένο χώρο σε χωματερή θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Επισημαίνεται πάντως από τη ΒΙΠΑΣ ΑΕ ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση όχι μόνον εξακολουθεί αλλά έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό από τη συνεχιζόμενη λειτουργία του υπαίθριου κυριακάτικου παζαριού, μετά το τέλος του οποίου οι υπεύθυνοι καθαριότητας του Δήμου Περάματος καθαρίζουν επιλεκτικά συγκεκριμένο χώρο, τον χώρο των μικροπωλητών, αφήνοντας την υπόλοιπη περιοχή στην τύχη της.

// Η σκηνή σε γνωστό καφέ, έξω από το δημαρχείο, κάποια Κυριακή μεσημέρι. Κάποιος γνωστός Πειραιώτης, που θα διαδραματίσει και ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές, βρήκε κάποιον από τη μειοψηφία, ο οποίος μάλλον τον ειρωνεύτηκε. Τότε ο θιγόμενος του απάντησε με σημασία (σ.σ.: κάτι θα ήξερε προφανώς και του… την είπε): «Τι μιλάς εσύ που πίνεις συνέχεια. Λες και δεν ξέρουμε ότι πήρατε ακόμα και τα… πόμολα από τον δήμο». Αν δεν παρενέβαιναν οι παριστάμενοι θα είχαν έρθει στα χέρια.

Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, το… πάρτι άρχισε νωρίς στον Πειραιά.

// Τη δική του απόχρωση στην πολιτική, αλλά επί της ουσίας και όχι για επικοινωνιακούς λόγους, βάζει ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ Πειραιά και ζητά τη βοήθεια της Πολιτείας για ένα πραγματικό θεάρεστο έργο που δεν κοστίζει τίποτα, μόνο 12 χιλιάδες ευρώ, που όμως για τους ανθρώπους που μετέχουν στη ΜΚΟ για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πολλά… Πρόκειται για τον χώρο που διαθέτει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ινστιτούτο Ειδικής Αγωγής» αποκλειστικά για την απασχόληση ατόμων με αναπηρίες και μια σειρά ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Πενήντα ΑμεΑ απ’ όλο τον Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση επισκέπτονται ένα ίντερνετ καφέ και έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να παίξουν διάφορα ομαδικά παιχνίδια, ενώ διαχειρίζονται μόνοι τους το μαγαζί στην εντέλεια! Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους εθελοντές και τις οικογένειες των επισκεπτών με αναπηρία, ενώ η προσέλευση όλο και αυξάνεται, με επισκέπτες από όλη την Αττική! Εξαρχής δίπλα τους βρίσκεται νέος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που άκουσε τα παιδιά να του ζητούν μ’ ένα στόμα: Να συνεχίσει να πιέζει προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι να δεήσει κάποιος εκ των πολλών αρμοδίων να στηρίξει αυτό το εγχείρημα και πρακτικά. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του χώρου είναι 12.000 ευρώ, τα οποία εδώ και 3 χρόνια καλύπτονται μόνο από συμβολές γονέων και τώρα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, ο χώρος κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας έλλειψης πόρων.

Μήπως ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς να βοηθήσει έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες αυτά τα παιδιά;

Ή έχουμε χάσει πια την ανθρωπιά μας;


Σχολιάστε εδώ