Η αγωνία της επιβίωσης θα τους γκρεμοτσακίσει

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (με την ακατάσχετη φλυαρία του, με τους δήθεν διά… περιστρόφου εκβιασμούς του, την κακουργηματική του απραξία επί επτά μήνες και τη ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ανακοίνωση όλο και πιο ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ μέτρων) για την αξιοθρήνητη κατάντια της χώρας μας και του (πλην πλουτοκρατών) λαού της αποτελεί… ΙΝΔΑΛΜΑ (!) για τα πλείστα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ΣΥΣΚΟΤΙΣΗΣ (και όχι φυσικά ενημέρωσης). Πρόκειται για φαινόμενο εξαχρείωσης ιλιγγιωδών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος, που υπηρετούνται τυφλά και με το αζημίωτο προδήλως.
Η αγιοποίηση ενός ανερμάτιστου και μετριοτάτων, αν όχι μηδενικών, ικανοτήτων ανθρώπου -γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ότι από τις πρώτες συναντήσεις του ως πρωθυπουργός με τους κυρίους Μπαρόζο και Γιούνκερ εξεστόμισε, μεταξύ άλλων, τη φράση: «Οι Έλληνες είναι κλέφτες και απατεώνες» (!)- αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. Ναι, «κλέφτες και απατεώνες» αποκάλεσε τους υποτίθεται συμπατριώτες του, μη αντιλαμβανόμενος ο δυστυχής ότι εξέθετε και τον ίδιο του τον εαυτό… Πέραν της εν λόγω θλιβερότατης υπομνήσεως, ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ είναι και παραμένει Η ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ που εξακολουθούν να λανσάρουν τα αμαρτωλά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, εξοργίζοντας στο έπακρο και σωρεία οπαδών του ΠΑΣΟΚ.
Ισχυρίζομαι μετά λόγου γνώσεως ότι ο Γ. Παπανδρέου, αφού αναρριχήθηκε στην εξουσία ασυστόλως -και συνειδητά- ψευδόμενος, είχε ΣΚΟΠΟ, ανομολόγητο και έναντι των πιο στενών συνεργατών του, να οδηγήσει τη χώρα στις… τρυφερές αγκάλες του ΔΝΤ. Άλλωστε, ΠΡΙΝ από την κ. Μέρκελ έσπευσε να αναφέρει το ΔΝΤ ως προσχηματική… απειλή. Γεγονός που το γνωρίζουν οι πάντες και που, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ΟΥΔΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΗΤΑΝ.
Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την είχε πληροφορηθεί επαρκέστατα από τον κ. Προβόπουλο ήδη τον Σεπτέμβριο του 2009. Μια τρισάθλια οικονομική κατάσταση, για την οποία δεν ευθύνεται ΜΟΝΟ ο Καραμανλής (που πλήρωνε τόκους και χρεολύσια), αλλά και ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του από το 1981 και εντεύθεν. (Λυπάμαι που περιλαμβάνω και την αλλοτινή μου αδυναμία, τον Ανδρέα, αλλά το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα!» ηχεί ακόμα στα αυτιά μας.)
Και μια και αναφέρθηκα στον κ. Προβόπουλο θα προσθέσω μια σκηνή απείρου κάλλους που έλαβε χώρα προ ημερών όταν τα επαχθέστατα και θανατηφόρα για τους πλείστους Έλληνες μέτρα ήταν πασίγνωστα: Σε ένα κανάλι ρητόρευε ο ανεκδιήγητος που παριστάνει τον υπουργό Οικονομικών διατεινόμενος ότι τα μέτρα είναι… αποτελεσματικά και την ίδια ώρα από άλλο κανάλι τον ξεσκέπαζε ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος αγνοούσε προφανέστατα τη χρονική σύμπτωση με τον έμμεσο συνομιλητή του, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα ακλόνητα ότι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΑ.
Το άρθρο γράφεται, όπως κάθε Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον περιώνυμο «μηχανισμό στήριξης» και ρίχνω κλεφτές ματιές στο κανάλι του Κοινοβουλίου μας. Έτσι, προ ολίγου άκουσα την αγόρευση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου. Φρόντισε να στολίσει το κεφάλι του με δάφνες και το στήθος του με παράσημα που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Διότι είναι τοις πάσι κοινό μυστικό ότι η οργιάζουσα ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα διαλαλούσε ότι ο 13ος και 14ος μισθός θα κοπούν στον ιδιωτικό τομέα, ώστε μέσα στα τόσα επαχθέστατα και εξοντωτικά για τους Έλληνες μέτρα να φανεί και κάποια… επιτυχία! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε υπάρξει τέτοια απαίτηση από τη λεγόμενη τρόικα, σε αυτήν τουλάχιστον την πριν από την ψηφοφορία περίοδο. Εντός ολίγου δεν αποκλείεται να τους καταργήσουν αμφότερους τους μισθούς οι επιτηρητές μας, επιβάλλοντας και άλλα δυσβάστακτα μέτρα, αν το κρίνουν σκόπιμο…
Η πρωτοφανής σε όγκο και δυναμισμό απεργία της Τετάρτης μαρτυράει ανάγλυφα τι θα επακολουθήσει σε λαϊκές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Διότι οι βάναυσα πληττόμενοι πολίτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ δεν πρόκειται να πουν «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Θα ξεσηκωθούν, όχι μόνο από οργή και αγανάκτηση, αλλά πλείστοι όσοι ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ. Είναι δεδομένο ότι δεν είναι μόνο οι δύο λιγότεροι μισθοί και οι δύο λιγότερες συντάξεις. Είναι και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλοι δύο μισθοί και άλλες δύο συντάξεις στον δημόσιο τομέα λεηλατημένοι και λεηλατημένες από τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Αν προστεθεί σ’ αυτά και η μαζική αύξηση του αριθμού των ανέργων από τις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο κυρίως, οι λαϊκές κινητοποιήσεις θα υπερβούν κάθε πιθανή πρόβλεψη.
Η εν ψυχρώ δολοφονία των τριών νέων ανθρώπων προκαλεί άφατη θλίψη, αληθινό σπαραγμό καρδιάς σε όλους μας και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Σκοπός της ήταν, όποιοι και να είναι οι δράστες, να αμαυρώσει την ογκωδέστατη απεργία της Τετάρτης, το παλλαϊκό αυτό συλλαλητήριο. Όμως ΔΕΝ το κατόρθωσε. Τρανή απόδειξη τα πλείστα ΜΜΕ του κόσμου, τα οποία κατέτασσαν το τραγικό αυτό γεγονός ως τρίτη είδηση, ενώ έδιναν τεράστια έμφαση στην ασύλληπτη μαζικότητα της απεργίας, τονίζοντας μάλιστα τα τερατώδη μέτρα λιτότητας που επέβαλε ο «μηχανισμός στήριξης» στους Έλληνες.
Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή ενίσχυσε τον προαναφερθέντα ισχυρισμό μου ότι οδήγησε ΣΚΟΠΙΜΩΣ τη χώρα και τους καταδυναστευόμενους πολίτες της στο κακουργηματικό ΔΝΤ, σιδεροδένοντάς μας για μία και πλέον δεκαπενταετία. Μας είπε ότι «συμπάσχει», ότι «η μεγάλη περιπέτεια» θα μας βγάλει κερδισμένους λόγω της «ευστροφίας» μας -να εννοούσε άραγε και τη δική του ευστροφία;- χωρίς να πει λέξη για την ανάπτυξη με σημερινή ύφεση 4% που στο τέλος του χρόνου θα ξεπεράσει το 6%!
Τα ευχάριστα είναι δύο: Η απαλλαγή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά από την κ. Μπακογιάννη και οι τρεις θαρραλέοι βουλευτές που ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, υπάρχουν και δεκάδες άλλοι που διαφωνούν ριζικά με την αυτοκτονική πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου να μας αλυσοδέσει με το ΔΝΤ. Ο επικεφαλής μάλιστα αυτής της πολυπληθούς ομάδας φέρεται να έχει το ψευδώνυμο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.


Σχολιάστε εδώ