Ζήτημα επιβίωσης!

Μικρή παράταση έως την 1η Ιουλίου 2010 πέτυχε η ΕΙΤΗΣΕΕ στην εφαρμογή της διάταξης για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης (20%), η επιβολή του οποίου επιβαρύνει κι άλλο την τηλεοπτική αγορά, που φθίνει ήδη, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αφήνουν να εννοηθεί πως θα προχωρήσουν σε απολύσεις της τάξεως του 30%. Ακόμη όμως κι αν προχωρήσουν σε τόσο πολλές περικοπές θέσεων εργασίας, τίθεται ολοφάνερα ζήτημα επιβίωσης για τους επτά ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Η επιβάρυνση της διαφήμισης στην τηλεόραση με μια φορολογία της τάξεως του 64% (ειδικός φόρος 20% + αγγελιόσημο 21% + ΦΠΑ 23%) φαίνεται παράλογη, γι’ αυτό και υπάρχει η εκτίμηση, σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του Παπακωνσταντίνου για τρία Ταμεία, ότι αυτή η νέα φορολογία θα καταργήσει το αγγελιόσημο.
• Στους τοπικούς βουλευτές θα απευθυνθούν τα περιφερειακά κανάλια προκειμένου να μην ισχύσει η διάταξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΕΚ, σε περίπτωση που εφαρμοστεί στην περιφέρεια η διάταξη αυτή, θα υπάρξει σημαντική μείωση στα ήδη πενιχρά έσοδα των σταθμών.
• Το ραδιόφωνο χάνει τα περισσότερα από τη μείωση της διαφήμισης τον Απρίλιο, ενώ συνολικά για τα παραδοσιακά Μέσα η πτώση της δαπάνης είναι 11,75%. Τον περασμένο Απρίλιο δόθηκαν 166,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία η τηλεόραση πήρε τα 51,5 εκατ., σημειώνοντας πτώση 9,22%, τα περιοδικά 73,8 εκατ., με απώλειες 10,1%, οι εφημερίδες 31,2 εκατ. (-7,8%) και το ραδιόφωνο 10,2 εκατ. (-36,7%).


Σχολιάστε εδώ