ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Και δεν τους έπιασε ο πόνος για τον μικροσυνταξιούχο ή για τον εργαζόμενο που του κόβει δύο μισθούς… Για το παραφουσκωμένο κομπόδεμα ενδιαφέρονται… Που τους το διασφαλίζουν τα σκληρά μέτρα, που είναι για τους συνήθεις ύποπτους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και αφήνουν έξω τους φοροφυγάδες…
oΟΡΓΗ επικρατεί στους… εναπομείναντες (λιγοστούς) καραμανλικούς βουλευτές για την απαξιωτική κριτική του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή προς το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού. Υποστηρίζουν ότι με τις –σχεδόν– προσβλητικές αναφορές του τον «στοχοποίησε» έτι περισσότερο στα μάτια των «αγανακτισμένων πολιτών» με ορατό τον κίνδυνο στο άμεσο μέλλον να συμβούν διάφορα απρόοπτα. Υποπτεύομαι ότι ο θυμός των καραμανλικών υποκρύπτει και ανησυχία στην προοπτική ο τέως πρωθυπουργός να κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί για το ζήτημα της οικονομίας. Με δεδομένη την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να «φορτώσει» εξ ολοκλήρου στη Νέα Δημοκρατία τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και με βάση το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία, πολύ δύσκολα ο Κ. Καραμανλής θα αποφύγει αυτήν τη μάλλον… ταπεινωτική διαδικασία.
oΚΑΤΙ οι δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, κάτι οι αναταράξεις που προκαλεί η διαγραφή της Ντόρας, το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, μετά τη ματαίωση των προσυνεδριακών εκδηλώσεων σε Κομοτηνή και Σέρρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ματαιώθηκαν ακόμη οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες (Πάτρα) και σήμερα (Ιωάννινα), αλλά κι αυτή της 12ης Μαΐου που θα γινόταν στη Κέρκυρα. Ερώτημα παραμένει τι θα συμβεί με το Προσυνέδριο του Ηρακλείου (προγραμματισμένο για τις 22 Μαΐου), καθότι μετά τη διαγραφή της Ντόρας υπάρχει μεγάλη ένταση στις κομματικές οργανώσεις της Κρήτης. Κατά συνέπεια, αν πραγματοποιηθεί, το προσυνέδριο θα είναι μέσα σε κλίμα πόλωσης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.
oΛΟΙΠΟΝ, στις 28 Απριλίου στο διάγγελμά του από το Καστελλόριζο, όπου ανήγγειλε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ο Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε με μοβ γραβάτα. Κατά τους… μάγους της επικοινωνίας, που «δρουν» στο Μαξίμου, έτσι θα έδειχνε ότι συμπάσχει με τους έλληνες πολίτες. Φορώντας την ίδια μοβ γραβάτα την περασμένη Κυριακή ανακοίνωσε το πακέτο με τα επώδυνα μέτρα. Φυσικά με το ίδιο… σκεπτικό. Τα πράγματα στην πορεία επιδεινώθηκαν με τον θάνατο των τριών στην τράπεζα, έτσι την ίδια μέρα ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε στη Βουλή με σκούρα μπλε-μαύρη γραβάτα. Σε… ένδειξη πένθους, υποτίθεται. Κι ενώ η χώρα ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για την Ιθάκη, ορισμένοι στο Μαξίμου έχουν παραδοθεί στις σειρήνες της προπαγάνδας! Πώς λέμε… εδώ καράβια χάνονται, τα… κανό κόβουν βόλτες.
oΑΚΟΥΩ ότι οι υπό… έξωση από το σπίτι της Ρηγίλλης νομίζουν ότι θα εκβιάσουν τον σπιτονοικοκύρη διαδίδοντας ότι συζητούν με τον ιδιοκτήτη της διπλανής μονοκατοικίας για να τους δώσει καμιά γωνιά… Έτσι λέει ο Παυλίδης, που ήδη ο… δικαστικός κλητήρας τού πέταξε έξω τα μπογαλάκια, έτσι λέει ο Βουλγαράκης, έτσι λένε για τον Δούκα. Αυτοί μπορεί να θέλουν, αλλά δεν έχει δείξει να είναι καθόλου αφελής ο Καρατζαφέρης να πάρει έμπειρους στις κατεδαφίσεις…

oΤΑ σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης θεωρούν περίπου σίγουρη τη <Β> μετακίνηση <Δ> του Ευάγγ. Βενιζέλου από το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με μία εκδοχή, θα διαδεχθεί την Τίνα Μπιρμπίλη στο διευρυμένο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να προχωρήσει σημαντικά έργα που έχουν βαλτώσει. «Ο Βαγγέλης έχει τόση σχέση με το περιβάλλον, όση ο Πάγκαλος με την αστροναυτική» σχολίασε <Β> δηκτικά <Δ> βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα πάντως με άλλη εκδοχή, ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας, όχι με τη σημερινή του μορφή που έχει πλήρως «αποψιλωθεί». Θα πάρει αρμοδιότητες από το Οικονομικών, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία του και το υφυπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα επανασυσταθεί μετά και τις ασφυκτικές <Β> πιέσεις <Δ> των εφοπλιστών. Το σενάριο αυτό ενισχύει και η εμπλοκή του κ. Βενιζέλου στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» για την τελική συμφωνία.


Σχολιάστε εδώ