Ψάχνουν φόρμουλα για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Θα βρεθεί φόρμουλα για να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ πιστεύει η διοίκηση της ΕΡΤ, που συνεχίζει τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Στη συνέντευξη που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης Γιώργος Γαμπρίτσος δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή του αριθμού και των θέσεων σε μόνιμο προσωπικό και σε συμβασιούχους. Η κατάσταση των δημοσιογράφων μάλιστα -το ποιοι και πού εργάζονται δηλαδή- αναμένεται να δοθεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οι συμβασιούχοι έργου στην ΕΡΤ είναι 1.047, 230 λιγότεροι απ’ όσους εγκρίθηκε η σύμβασή τους κατά τη διάρκεια του 2009. Οι δημοσιογράφοι είναι 347, ενώ 315 εργάζονται για το πρόγραμμα, 251 στη διοίκηση-διαχείριση και 134 στις τεχνικές υπηρεσίες.
Το μόνιμο προσωπικό είναι 3.500 άτομα και εργάζονται ως διοικητικοί 933, ως τεχνικοί 921 και στο πρόγραμμα 843. Οι δημοσιογράφοι με σύμβαση αορίστου χρόνου είναι 757, ενώ άλλοι 46 υπάλληλοι είναι
έκτακτο προσωπικό. Στο μεταξύ, με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε ο Θανάσης Παπαγεωργίου, που θα αναλάβει τη θέση του προέδρου. Δεν προέκυψε συμφωνία, καθώς η διοίκηση της ΕΡΤ θέτει ζήτημα για όσους συμβασιούχους εργάζονται μόνο για μία εκπομπή. Οι συμβασιούχοι, από τη δική τους πλευρά, ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι λίστες των εργαζομένων στην ΕΡΤ και από την ΕΣΗΕΑ να δημοσιοποιήσει τα σχέδια του Π. Γερουλάνου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά την καταγραφή του προσωπικού.


Σχολιάστε εδώ