Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία

Α. Συμβολισμοί…

– Δεν τα πάει καλά ούτε σε επίπεδο συμβολισμών η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου. Έτσι, συγκάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη 27/4, ημέρα EΙΣΒΟΛΗΣ των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα το 1941, για να μιλήσει για μια άλλη εισβολή, να πει στους βουλευτές ότι αναγκάστηκε να φέρει το ΔΝΤ στη χώρα… Και το απαράμιλλο: ο άνθρωπος που τους έφερε, έλεγε προς χειροκροτούντας βουλευτές του (!) ότι «στα συνθήματα των διαδηλωτών που λένε έξω το ΔΝΤ θα μπορούσε να προσθέσει κανείς, γιατί είναι μισό το σύνθημα, έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μπορώ να το προσυπογράψω (!)»… Το πρωί ταξιδευτής και το βράδυ γανωτής… ο έτερος Καππαδόκης, για τον οποίο ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανάμεσα στα άλλα, είπε: «Κρίσιμη ημερομηνία είναι η 19η Μαΐου που λήγει ένα ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου των εννέα δισ. ευρώ. Μέχρι εκείνη τη μέρα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει». Εμείς πάλι, που θεωρούμε τη 19η Μαΐου ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ για τα εγκλήματα των τούρκων γενοκτόνων κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η ίδια ημερομηνία πάει να καταστεί εκ νέου σύμβολο, της οικονομικής καταβύθισης της χώρας αυτήν την φορά, με ΕΥΘΥΝΗ των δύο ΚΟΜΜΑΤΩΝ του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ. ΜΟΙΡΑΙΟΙ (κι ΑΒΟΥΛΟΙ αντάμα…).

– Σε ένα άλλο συμβολικό επίπεδο, ο υπουργός Άμυνας της χώρας τα έβαλε με τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τους φύλακες του Αιγαίου, γιατί πραγματοποίησαν «λευκή απεργία» διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή του πτητικού επιδόματος που λάμβαναν. Κοροϊδευόμαστε. Σκορπάνε χρήμα στους προμηθευτές και τους αεριτζήδες (και κάποιοι εκ των «εκπρόσωπων», στην τσέπη τους) και φτωχαίνουν τους πιλότους! Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου δέσμευσε 1,5 δισ. ευρώ για τη μελλοντική αγορά άλλων τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 215, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στο Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 215 που είχαμε παραγγείλει το 2000, με ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Σημίτη και Τσοχατζόπουλου και μας κόστισαν ήδη 2 δισ. ευρώ. Ανάμεσα σε αυτά, ένα που γέρνει, το οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ.

Ταυτοχρόνως, ενώ πετάνε τα λεφτά σε αμφίβολης χρησιμότητας προμήθειες και συντηρούν προμηθευτές, αεριτζήδες και κομματικούς «φίλους», στερούν τα βασικά από αυτούς στους οποίους στηρίζεται η εθνική Άμυνα, τους υπερασπιστές του Αιγαίου. Λίγα τα λόγια σας, κύριε υπουργέ.

Β. Προς αποψιλωτάς

Την ίδια στιγμή, σε αδιέξοδο βρίσκονται τα πράγματα και στο έτερον, δεύτερο κράτος του Ελληνισμού που κατάφερε να επιζήσει (έστω μισό) ως τον 21ο αιώνα, στην Κύπρο. Τα αδιέξοδα που οι υποχωρήσεις και η εθελοδουλεία της κυβέρνησης Χριστόφια έχουν επιφέρει στο Κυπριακό είναι εμφανή διά γυμνού οφθαλμού.

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από άρθρο του Γ. Σέρτη, δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Μεγαλονήσου στις 26/4:

«ΕΞΙ χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας –διʼ όλων των εδαφών της– στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και… στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, η… υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ Τουρκία συνεχίζει τη στρατιωτική κατοχή και τον εποικισμό και –τη παρουσία του υπουργού της των Εξωτερικών– εγκαθιστά τον νέο Εγκάθετό της, με πανηγυρισμούς ντόπιων και εισαγόμενων Γκρίζων Λύκων!»

(Παρένθεση: Άμα κυβερνώντες, συγκυβερνώντες και –μη– αντιπολιτευόμενοι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέμειναν θεατές κατά την παράνομη μετάβαση τόσων και τόσων επισήμων –του Γ.Γ. του ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου– στο «προεδρικό» του εγκάθετου της τουρκικής κατοχής, πώς να διαμαρτυρηθούν –τώρα– για την παράνομη παρουσία του Νταβούτογλου;

«Ακόμα και αν δεν υπήρχε ούτε ένας Τουρκοκύπριος στο Νησί, θα έπρεπε να τον… ανακαλύψουμε»!

Άμα για δύο χρόνια –ακόμη και σε επίσημες ανακοινώσεις– η αναφορά σε δύο ηγέτες της Κύπρου… εξίσωνε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον εγκάθετο της τουρκικής κατοχής, τον… τίτλο του προηγούμενου εγκάθετου τον κληρονομεί ο επόμενος!).

Λοιπόν, αντί η Κυπριακή Δημοκρατία ως μία εκ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρός της ως ένας εκ των 27 ηγετών, νʼ απευθύνονται στους ευρωπαίους εταίρους:

«Τι θα γίνει με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον εποικισμό των –και ευρωπαϊκών– εδαφών της Κύπρου; Η Τουρκία θα εισέλθει –αδιαπραγμάτευτα– στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Κύπρου;»…

Κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας…

Αποψιλώστε κι άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία, μπορείτε..


Σχολιάστε εδώ