Τι φοβούνται

Τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και που ψήφισαν αυτό το κόμμα (αν και είχε πρόγραμμα βαθιά αντιλαϊκό), νομίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, αυτούς τους ψηφοφόρους λοιπόν, που τώρα αγανακτούν από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, έχουν στον στόχο με την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν γενικώς εναντίον του λαού ο Γ. Παπανδρέου, υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αυτούς φοβούνται μην τους φύγουν, γι’ αυτό και εξαπολύουν επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, που η πολιτική τους κατεύθυνση, η δράση και οι θέσεις δικαιώνονται.

Πρέπει βεβαίως να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής (όπως είναι συνεπείς και οι συνεταίροι της, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ), διότι, ως πολιτικός εκπρόσωπος των μονοπωλίων, δεν έχει άλλο δρόμο από το να επιτίθεται εναντίον του εργατικού κινήματος που συγκρούεται με τα μονοπώλια, εναντίον του ΚΚΕ που δείχνει στον λαό τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων. Αν δεν έκανε η κυβέρνηση όλα αυτά, καθώς και τα πολύ χειρότερα που θα έρθουν για τον λαό, δεν θα είχε κερδίσει προεκλογικά την υποστήριξη του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που έριξαν όλες τους τις δυνάμεις για να φέρουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, ως πιο κατάλληλο διαχειριστή για τα συμφέροντά τους από τη ΝΔ.

Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, που κατά την κυβέρνηση αμαυρώνουν οι εργατικοί αγώνες, είναι η εικόνα της πλουτοκρατίας και των εξετάσεων που θέλει να δώσει μαζί με την κυβέρνηση στους ομολόγους της ευρωπαίους. Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα, των εργαζομένων, που δίνουν τα δικά τους μηνύματα. Οι εργατικές κινητοποιήσεις, μαζί με τις μορφές πάλης και με την περιφρούρηση που τις συνοδεύουν, αποτελούν τιμητική εικόνα για τους εργαζόμενους και παράδειγμα το οποίο συγκινεί χιλιάδες εργαζόμενους άλλων χωρών της ΕΕ. Αυτές είναι η τιμή της εργατικής τάξης, για την οποία οι κυβερνώντες και οι σύμμαχοί τους τρέμουν μήπως ξεσηκωθεί ολόκληρη, μαζί με τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης. Αυτό επιχειρούν να αποτρέψουν.

Η επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κατά του ταξικού εργατικού κινήματος και του ΚΚΕ δείχνει ποιους οι εργαζόμενοι πρέπει να αφήσουν και με ποιους να πάνε.


Σχολιάστε εδώ