τα άνθη του κακού

DΤο κακό δεν είναι ότι η χώρα ταξιδεύει με τον «Τιτανικό». Το… χειρότερο είναι ότι ο Γιώργος νομίζει πως πιλοτάρει το «Πλοίο της Αγάπης»!
cΣαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι μακρύς να είναι ο δρόμος ως τη… Θράκη. (Δύο βήματα από τα σύνορα…)
DΚαι παρότι ο Γιώργος κάθε τόσο αλλάζει σελίδα στην Ιστορία, να δείτε ότι στο τέλος θα… πάει αδιάβαστος (στα Θρησκευτικά)!
cΜέχρι πρότινος ο Πεταλωτής διέψευδε την προσφυγή στο ΔΝΤ, τώρα αποκλείει νέα μέτρα. Όπου να ʼναι θα πει ότι η Μέρκελ δεν είναι γερμανίδα καγκελάριος.
DΑλλά… αιγύπτια αστρολόγος, νόθο παιδί του Ν. Σφακιανάκη με λιβανέζα καλλιτέχνιδα του χορού της κοιλιάς.
cΚι ενώ οι Τούρκοι θα κόβουν βόλτες στο Σύνταγμα, ο Πεταλωτής θα λέει ότι πρόκειται για γιαπωνέζους τουρίστες, εμπόρους μπονζάι από τη Γιοκοχάμα.
D«Με πιέζουν να κόψω 13ο και 14ο μισθό» δηλώνει με σπαραγμό ο Α. Λοβέρδος. Ο… Ν. Ξανθόπουλος του Ασφαλιστικού.
cΕν μέσω οικονομικής κατάρρευσης, στην κυβέρνηση βαυκαλίζονται με τον «Καλλικράτη». Εδώ καράβια χάνονται, οι ναύτες κάνουν χάζι.
DΠρος κ. Καρατζαφέρη: Αδίκως ανησυχείτε, αγαπητέ. Κανείς δεν είναι τέλειος προτού καταστεί… γελοίος.
cΤι θα πει πώς και γιατί κάνουν «λευκή απεργία» οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας; Έμαθαν ξαφνικά ότι έχουν… προϊστάμενο τον Βενιζέλο.
DΚαι γιατί τσατίστηκε ο Βενιζέλος; Έμαθε κι ο ίδιος ότι προΐσταται!
cΠωλήσεις, απολύσεις, εκκαθαρίσεις: Το τρίπτυχο του Αλ. Παπαδόπουλου. Πιο δεξιός από τον Στ. Μάνο, πιο ανάλγητος από τον πρόεδρο του ΣΕΒ.
DΟ δε Μάνος απεφάνθη ότι «μόνη λύση είναι οι απολύσεις». Σαν να λέμε… πονάει το χέρι (μου), κόβω τον σβέρκο του απέναντι.
cΝαι, αποτελεί πλήγμα ότι σε κρίσιμες στιγμές για το έθνος απέχει της πολιτικής ζωής ο Μιχ. Λιάπης.
DΤο 65% πιστεύει ότι ο Παπανδρέου γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας και παραπλάνησε τον ελληνικό λαό. Το άλλο 35% τι νομίζει; Ότι έκανε… πλάκα στα spreads.
cΠαρά ταύτα, ορισμένοι πιστεύουν ότι στο τέλος θα τα καταφέρει. Σαν να λέμε… έχεις ναυαγήσει σε ερημονήσι και ελπίζεις να σωθείς από… διερχόμενο καρχαρία.
DΑλλά και ένα 84% πιστεύει ότι ήξερε κι ο Καραμανλής, γιʼ αυτό και αποχώρησε από την πρωθυπουργία. Το υπόλοιπο 14% νομίζει πως έφυγε για να πάει στο «Greek Idol»;
cΠείτε με τρόπο στον Πεταλωτή ότι έρχεται την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα ο Ερντογάν. Νομίζει πως είναι ο Χ. Ιγγλέσιας για συναυλία
στο «Ποσειδώνιο».
DΣκοπίμως ο Αλαβάνος ζήτησε να απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα του υπουργού Οικονομίας. Να μη… γελάνε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
cΠερίπου… «βαποράκι» του Μαξίμου είπε ο Τσίπρας τον Μ. Καψή στο «Μέγκα» κι εκείνος έκανε πως δεν κατάλαβε. Εκτός κι αν όντως δεν… κατάλαβε.
DΕίκοσι τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξή του, το Τσέρνομπιλ εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για τον πλανήτη. Σκέψου κάποια στιγμή να εκραγεί ο Πάγκαλος.
cΘα… βομβαρδιστεί η Αττικοβοιωτία με τόνους ψητά γουρουνόπουλα, βραστή κατσίκα και γαρδούμπες.
DΑπό Γιωργάκης έγινε Γιώργος, τώρα ξαναγίνεται Γιωργάκης, με κίνδυνο να καταλήξει… Άκης.

***

Πλάκα έχει: Η Ελλάδα επέζησε του Σημίτη και του Μητσοτάκη και θα τα «φτύσει» στα χέρια του Γιωργάκη. (Μπας και γλιτώσει τα χειρότερα…)

***

Προς Μαξίμου: Προς το παρόν ο Πάγκαλος (σας) κλείνει δημόσιους Οργανισμούς. Όπου να ʼναι θα σας κλείσει και το σπίτι.

***

Αν είναι δυνατόν να διώκονται εφοριακοί για χρηματισμό! Τι άλλο μένει να δούμε; Να συλλαμβάνονται οδηγοί που περνάνε με κόκκινο;

***


Σχολιάστε εδώ