Πού είναι τα λεφτά, πρόεδρε;

Και θα τα βρούμε, έλεγε συνεχώς, από τους ανείσπρακτους φόρους που αγγίζουν τα 31 δισ., από το μάζεμα της σπατάλης του κράτους, θα βάλουμε τάξη στα οικονομικά μας και πολλά ακόμη παχιά λόγια που τώρα η κυβέρνηση τα βρίσκει μπροστά της. Άλλωστε λίγες ημέρες μετά το Πάσχα ο Παπανδρέου είχε πάλι δηλώσει ότι «τα δύσκολα πέρασαν», αλλά τώρα νέα μέτρα τρομάζουν τον κόσμο που με τα «δόντια» κρατιέται για να μην ξεσηκωθεί.

Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει στο «Π» για το θέμα αυτό σημερινός υπουργός που τότε μετείχε στον λεγόμενο «πρωινό καφέ» της Ιπποκράτους αλλά τηρούσε αποστάσεις από τις συμβουλές που έδιναν στον Παπανδρέου άλλα στελέχη, επίσης σήμερα υπουργοί, που αποδείχθηκε ότι τον πήραν στον λαιμό τους:

«Μην τα λες αυτά, εγώ όπως θυμάσαι τότε ήμουνα από τους λίγους που έλεγα ότι δεν πρέπει να υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό ανέφικτα πράγματα γιατί θα γίνουμε κυβέρνηση και τότε θα τρέχουμε. Και να που αποδείχθηκα αληθινός». Αντίθετα, όσοι ώθησαν τον Παπανδρέου σε πλειοδοσίες και υποσχέσεις για να κερδηθούν οι εκλογές, γιατί αυτό ήταν τότε το μοναδικό ζητούμενο, σήμερα παριστάνουν ότι δεν έχουν ευθύνη, άλλοι ωστόσο, που γνωρίζουν τι έγινε τότε, τους ζητούν σήμερα ευθύνες. Μνημείο ασυνέπειας λόγων και πράξεων είναι η κυβερνητική πολιτική. Και το παραδέχονται οι περισσότεροι υπουργοί, οι οποίοι όμως δεν μιλούν και… κρύβονται πίσω από τις οικονομικές ανάγκες της χώρας, για τις οποίες δεν έχει ευθύνες μόνο η ΝΔ για ό,τι έσπειρε τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση, που άγεται και φέρεται χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα. Υπουργοί που σκέφτονται ήρεμα και έχουν πολιτικό μυαλό το ομολογούν: Το ΠΑΣΟΚ θα έχει καταστροφική πορεία τα επόμενα χρόνια, αν βέβαια υπάρξουν… επόμενα χρόνια για το Κίνημα! Αποφεύγουν ωστόσο να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις τους για να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά και ξεσηκωθεί ο κόσμος. Γιατί αργά ή γρήγορα θα ξεσηκωθούν οι πολίτες και τότε τα κυβερνητικά αυτά στελέχη δεν θα ήθελαν να είναι στο ίδιο κάδρο με τον Γιώργο Παπανδρέου… Αν και σε μια τέτοια κατάσταση κανένας δεν πρόκειται να διασωθεί!


Σχολιάστε εδώ