«Πάτωσε» η ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Συλλόγων!

Η πρωτιά τής συνδικαλιστικής αυτής παράταξης της Αριστεράς προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη συνδικαλιστική και πολιτική σημασία, καθώς υπήρξε αύξηση των ψηφισάντων μελών από 362 στο προηγούμενο συνέδριο σε 463 στο τελευταίο, που εκπροσώπησαν (με αδιαμφισβήτητα στοιχεία) 44.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους οι οποίοι πήραν μέρος στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.
Στο ίδιο συνέδριο, δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε το ΠΑΜΕ, ενώ η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της. Έτσι στη νέα διοίκηση της ΟΙΥΕ η Αυτ. Παρέμβαση λαμβάνει 7 έδρες, το ΠΑΜΕ 6 έδρες, η ΠΑΣΚΕ 6 έδρες και η ΔΑΚΕ 2 έδρες.
Ο μέχρι τώρα γενικός γραμματέας Θ. Βασιλόπουλος μας δήλωσε ότι και στη νέα διοίκηση προτίθεται να διατηρήσει το ίδιο αξίωμα, ενώ την ΠΑΣΚΕ, εκτός απρόοπτου, θα συνεχίσει να την εκπροσωπεί η κ. Στεκουλέα. Το ΠΑΜΕ είναι άγνωστο τι θα διεκδικήσει στο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας. Είναι πάντως αξιοσημείωτο πως ενώ το συνέδριο της ΟΙΥΕ βρισκόταν σε εξέλιξη, ανακοινώθηκε και η συγκρότηση πανελλαδικής κλαδικής γραμματείας του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες. Στη σχετική σύσκεψη, το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του σχήματος στον χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων, κάλεσε σε απεγκλωβισμό δυνάμεων από «τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό», δημιουργώντας ερωτήματα για την παραμονή εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και στο νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η συγκρότηση της νέας ηγεσίας της ΟΙΥΕ, οπότε και θα λυθούν πολλές απορίες μας.


Σχολιάστε εδώ