Ο Όμιλος Κοπελούζου στη λειτουργία του αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης!

Η Northern Capital Gateway υπέγραψε επίσης τους βασικούς όρους χρηματοδότησης του έργου με κοινοπραξία τραπεζών, αποτελούμενη από την EBRD, την IFC και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Η εταιρεία αναλαμβάνει από τώρα τη λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης και ξεκινά τα έργα ανάπτυξής του. Στη Northern Capital Gateway συμμετέχει η Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και με τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.
Το έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου τέρμιναλ επιβατών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου.
Ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ