ο Δαίμονας των δημαρχείων

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

α) Στην πόλη του Βύρωνα δεν υπάρχει καμία διαφημιστική πινακίδα τα τελευταία χρόνια, μια και η δημοτική αρχή τις έχει αποξηλώσει όλες με ειδικά συνεργεία και περιφρουρεί καθημερινά.

β) Η λεωφόρος Κατεχάκη ανήκει στο δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας της Αττικής και ως εκ τούτου η αδειοδότηση αλλά και η αποξήλωση των παράνομων πινακίδων είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Παρά ταύτα, όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα αλλά και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού έχει προχωρήσει σε δεκάδες μηνύσεις κατά των εταιρειών διαφήμισης.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, ο κ. Κόνσουλας έχει να απαντήσει και σε δύο ερωτήματα:

= Γιατί το ζήτημα αυτό τον απασχολεί μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και πάντα τις παραμονές των δημοτικών εκλογών (τον Ιούνιο του 2006 ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκε ξανά με το θέμα).

= Γιατί την ίδια στιγμή που ο ίδιος διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την αυθαίρετη υπαίθρια διαφήμιση στην Κατεχάκη, επί πολλά χρόνια ο ίδιος (και μέχρι πριν από λίγες ημέρες) τη χρησιμοποιούσε για να προβάλλει τις εμπορικές του επιχειρήσεις; Οι διαφημιστικές ταμπέλες που διαφημίζουν τον ίδιο δεν σκοτώνουν άραγε αθώους πολίτες;

*** Στα περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής βάρδιες νοσηλευτών κάνουν οι βοηθοί νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα! Αυτό προκύπτει από την καταγγελία της ΠΑΣΟΝΟΜ, που αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας προσλαμβάνει στις θέσεις των νοσηλευτών στα νοσοκομεία βοηθούς νοσηλευτές, μια και οι πρώτοι δεν δείχνουν να καλύπτουν τις θέσεις που προκηρύσσονται επειδή οι συμβάσεις προβλέπουν χαμηλούς μισθούς!

*** Μια και μιλάμε όμως για το υπουργείο Υγείας, να σημειώσουμε πως κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αιγάλεω Χρ. Καρδαρά. Τον όρισε πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΙΚΑ για να αποκτήσει επιρροή σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ τον δημοτικό του σύμβουλο Λ. Σκλαβούνο, που είναι δάσκαλος στο επάγγελμα, τον διόρισε υποδιοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών!

Πέρα απ’ όλα αυτά όμως, ο διοικητής γειτονικού νοσοκομείου στο Αιγάλεω παρέχει πολλές διευκολύνσεις και κάνει… ρουσφέτια κάθε είδους σε στέλεχος της ΔΑΚΕ από το Αιγάλεω, προκειμένου να στηρίξει τον Καρδαρά! Πώς να μην τον έχουν μετά στην… μπούκα οι υπόλοιποι ΠΑΣΟΚοι που επιζητούν κι αυτοί το χρίσμα του κόμματος για το Αιγάλεω;

*** Κυκλοφορεί ευρέως, τελευταία, ότι το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να μη δώσει το χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτόν μια πιο ανεξάρτητη και πιο αυτοδιοικητική τομή στους δήμους. Και όλοι αυτοί που «τρώγονται» για το… χρίσμα τι θα γίνουν;

*** Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Δήμο Μυκόνου, Νικόλας Σαλάχας και Μαριγούλα Αποστόλου, η οποία ήταν και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου!

Οι δύο σύμβουλοι καταγγέλλουν στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησής τους τον δήμαρχο Αθ. Κουσαθανά για απαράδεκτους χειρισμούς όσον αφορά την ελλιπή διοίκηση του δήμου, καθώς και για τις λαθεμένες ενέργειές του, αναφορικά με οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει το νησί.

Περισσότερα για το θέμα θα έχουμε την επόμενη Κυριακή.

*** Τρεις χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να πληρώνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του Γαλατσίου Νατάσα Κάζαγλη κάθε φορά που σχολιάζει… δυσμενώς την πολιτική και τις πράξεις του δημάρχου της πόλης Κυριάκου Τσίρου. Αυτό τουλάχιστον ζητά ο δήμαρχος σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον της πρώην συνεργάτιδάς του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Τσίρος έκανε αγωγή στην κ. Κάζαγλη ζητώντας 300.000 ευρώ για τις κατηγορίες που κατά καιρούς έχει κάνει η σύμβουλος για την πολιτική του δράση. Θυμίζουμε ότι η κ. Κάζαγλη είχε εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου με τον συνδυασμό του δημάρχου, ανεξαρτητοποιήθηκε όμως νωρίς, καταγγέλλοντας ύποπτα φαινόμενα στη διαχείριση του Δήμου.

*** Προεκλογική περίοδος αυτή που διανύουμε γαρ, και οι ανεξαρτητοποιήσεις είναι κάτι το συνηθισμένο. Πρόσφατο κρούσμα η φυγή του δημοτικού συμβούλου της Νέας Φιλαδέλφειας Παύλου Κότσιρα από τη δημοτική ομάδα του δημάρχου της πόλης Σταύρου Κόντου. Στον δήμο τέτοιες εξελίξεις να περιμένουμε πολλές, εν όψει μάλιστα και των ζυμώσεων που θα φέρει η Καλλικράτεια ένωση με τη γειτονική Νέα Χαλκηδόνα.


Σχολιάστε εδώ