Να εποικιστούν νησιά μας του Αιγαίου από μόνιμους τούρκους κατοίκους!

Συγκεκριμένα το περιοδικό Defencenet.gr είχε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο νομάρχης Χίου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την οποία του ζητά να καταργηθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες που επισκέπτονται τα νησιά του Αιγαίου, με τίτλο «Για μια χούφτα ευρώ ο νομάρχης ζητά η Χίος να ανοίξει την αγκαλιά της στην Τουρκία».
Ο νομάρχης αισθάνθηκε εκτεθειμένος. Και έστειλε απάντηση στο περιοδικό, διά της οποίας επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα.
Αλλά προχωρά κι ένα βήμα παραπέρα. Και συγκεκριμένα τονίζει στο κείμενο της απάντησής του:
«Ούτε φυσικά η βίζα για επισκέπτες δημιουργεί προϋποθέσεις να κατακλυστούν τα νησιά από μόνιμους τούρκους κατοίκους. Φυσικά κάτι τέτοιο για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά και όχι μέσα από το πρίσμα της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των στερεοτύπων που αναπαράγει ο σχολιασμός σας».
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο νομάρχης Χίου (που ας σημειωθεί είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) βρίσκει το ενδεχόμενο να κατακλυστούν τα ελληνικά ακριτικά νησιά του Αιγαίου από μόνιμους τούρκους κατοίκους μια θετική εξέλιξη στο γεγονός ότι ο πληθυσμός τους γερνά, αφού οι νέοι άνθρωποι τα εγκαταλείπουν (λόγω, προφανέστατα, της έλλειψης κινήτρων απ’ το ελληνικό κράτος)!
Είναι μια άποψη… πώς να τη χαρακτηρίσεις;
Εθνικά επικίνδυνη;
Πολιτικά τυχοδιωκτική;
Σε κάθε περίπτωση, είναι άποψη πρωτοφανής.
Και επειδή μάλλον (τι μάλλον, σίγουρα…) ο κ. νομάρχης δεν θυμάται, να του υπενθυμίσουμε ότι το 2006, όταν η Τουρκία πήρε την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, προβλέφθηκε ειδικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η μόνιμη εγκατάσταση τούρκων υπηκόων σε χώρες-μέλη της ΕΕ.
Και για να γίνει αυτό, κύριε νομάρχα, πάλεψε σκληρά και εντατικά η χώρα μας επί έναν χρόνο!
Από… ξενοφοβία και ρατσισμό, κύριε νομάρχα;


Σχολιάστε εδώ