Μετά το «μη διαβάζετε», τώρα η κυβέρνηση λέει και μην… πάτε σχολείο!

Τώρα η κυβέρνηση με την υπ’ αριθμόν 39575/Γ2/12-4-2010 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Β. Χριστοφιλοπούλου, λέει στους μαθητές «μην πατάτε στο σχολείο»!
Γιατί η «εξαιρετικά επείγουσα», όπως χαρακτηρίζεται απόφαση, αυξάνει το όριο των απουσιών σε γυμνάσια, λύκεια και επαγγελματικές σχολές κατά 30%! Δηλαδή, λέει, οι δικαιολογημένες και οι αδικαιολόγητες απουσίες αυξάνονται κατά 30%!
Μέχρι τώρα ο κάθε μαθητής είχε όριο απουσιών (για να μη χάσει τη χρονιά) 50 αδικαιολόγητες απουσίες και 64 δικαιολογημένες. Τώρα οι αδικαιολόγητες γίνονται 65 και οι δικαιολογημένες 83! Δηλαδή οι μαθητές θα μπορούν να παίρνουν συνολικά 148 απουσίες και να μην έχουν καμία συνέπεια! Αν υποτεθεί ότι η καθημερινή φοίτηση διαρκεί 6 ώρες, αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν… διακοπές έναν μήνα επιπλέον!
Αντί δηλαδή να επιδιώξουμε να εντατικοποιήσουμε την εκπαίδευση, αφού διαπιστώνεται ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα «μπάζει», φροντίζουμε να δίνουμε… επιπλέον «άδειες» στους μαθητές και να διευκολύνουμε τις… κοπάνες!
Η αύξηση του ορίου και για τις αδικαιολόγητες –και μάλιστα τέτοια εποχή– ουσιαστικά διευκολύνει τις… κοπάνες, μια και πολλοί μαθητές που δεν έχουν απουσίες θα… λήξουν από τώρα το σχολικό έτος, αφού δεν θα ξαναεμφανιστούν στις αίθουσες μέχρι τις εξετάσεις του Ιουνίου.
Με μαθητές όμως που τους προτρέπουμε να μη διαβάζουν και να μην παρακολουθούν τα μαθήματά τους, τι μόρφωση να πάρουν τα παιδιά μας;


Σχολιάστε εδώ