Κρατικοί υπάλληλοι υπεράνω υποψίας στελέχη του «Επαναστατικού Αγώνα»;

Τα ερωτήματα αυτά έχουν να κάνουν με το πώς «διέρρευσε» το κείμενο από τη φυλακή, όπου –υποτίθεται– ότι κρατούνται σε συνθήκες υψίστης ασφάλειας οι τρομοκράτες, πώς συνεννοήθηκαν μεταξύ τους τι θα γράψουν και πώς έδωσαν εντολές στον «ταχυδρόμο» τους να την πάει στο σημείο όπου βρέθηκε.
Από την άλλη, η ίδια η προκήρυξη παρουσιάζει αντιφάσεις. Γιατί οι τρομοκράτες (Μαζιώτης, Ρούπα, Γουρνάς), ενώ συγχαίρουν για τον αγώνα και τη «θυσία» του τον Λάμπρο Φούντα, δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Ο νεκρός σύντροφός τους όμως –όπως λένε και οι ίδιοι– έδωσε μάχη με τους αστυνομικούς. Ήταν στο ένοπλο τμήμα της οργάνωσης. Οι συλληφθέντες δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση, αλλά όχι την ευθύνη για τις ένοπλες ενέργειές της… Και ποιος έδινε τις εντολές, ποιος αποφάσιζε τους στόχους στους οποίους θα επιτεθούν; Δεν ήξεραν ποιοι χρησιμοποιούσαν τα καλάσνικοφ, τα αυτόματα και τα μπαζούκας;
Στο μεταξύ, σχετικά με τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών για ανακάλυψη κι άλλης γιάφκας ή για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, επικρατεί πλήρης συσκότιση.
Αντίθετα, έγκυρη εξωαστυνομική πηγή (από τον χώρο της πολιτικής) υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι τρεις υπάλληλοι κρατικής υπηρεσίας, υπεράνω υποψίας, που έχουν άμεση σχέση με τις διωκτικές αρχές, είναι μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα»!
Ο ίδιος παράγοντας πάντως σημειώνει πως δεν γνωρίζει αν οι τρεις αυτοί κρατικοί υπάλληλοι είναι συνειδητά μέλη της οργάνωσης, ή τους έχουν «φυτέψει» εκεί οι διωκτικές αρχές για να παίρνουν πληροφορίες για τις κινήσεις και τις σκέψεις των τρομοκρατών!
Ενισχυτικό της άποψης αυτής, ότι δηλαδή υπάρχουν κρατικοί υπάλληλοι που συνεργάζονται ή αποτελούν μέλη της οργάνωσης, είναι το γεγονός ότι οι πινακίδες του καμένου αυτοκινήτου του Μαζιώτη δεν ήταν κλεμμένες, αλλά είχαν κατατεθεί στην εφορία! Μήπως από εκεί τις πήραν οι «υπεράνω υποψίας»;


Σχολιάστε εδώ