Ζητείται… ενότητα στη ΝΔ του Πειραιά

Δύσκολα τα πράγματα για τη γαλάζια παράταξη στον Πειραιά. Ο διχασμός όσο πάει και γίνεται βαθύτερος. Τα «τζάκια» της… βαρονίας κονταροχτυπιούνται και οι τελευταίοι που καταλαβαίνουν τι γίνεται είναι εκείνοι που την πληρώνουν πρώτοι: δηλαδή οι οπαδοί, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.
Το πρώτο διχαστικό σοκ το έπαθαν οι Νεοδημοκράτες του Πειραιά όταν υποχρεώθηκαν από τον τοπικό βουλευτή να ομαδοποιηθούν στο θέμα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ. Επί δύο εβδομάδες το γραφείο του τηλεφωνούσε σε Νεοδημοκράτες και τους καλούσε να πείσουν τα παιδιά τους να ψηφίσουν Χατζή! Βέβαια, ο κόσμος, που φάνηκε ότι δεν θέλει κάποιοι να τον θεωρούν «κοπάδι» ή «δεδομένο» και χωρίς άποψη, έστειλε ηχηρό μήνυμα, καταψηφίζοντας το όνομα που στήριζε ο βουλευτής. Γι’ αυτό στον Πειραιά ο Χατζής «πάτωσε».
Άλλο κρούσμα ομαδοποίησης είχαμε και στις εκλογές για την ηγεσία του Πειραϊκού Συνδέσμου. Υποψήφιοι ήταν η νυν πρόεδρος κ. Θεοχάρη και ο γνωστός πειραιώτης επιχειρηματίας με την τεράστια κοινωνική δράση Γιάννης Πολυχρονόπουλος. Ενώ όμως ο τελευταίος θεωρείτο φαβορί και μάλιστα είχε δημιουργηθεί και ομάδα υποστηρικτών του υπό τον απόστρατο ναύαρχο κ. Αρτεμάκη, τελικά έχασε με 3 ψήφους διαφορά (η κ. Θεοχάρη πήρε 149 και ο κ. Πολυχρονόπουλος 146).
Βέβαια, οι εκλογές θα επαναληφθούν γιατί, σύμφωνα με το καταστατικό, πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει το 50% των ψήφων συν μία. Ο ίδιος ο βουλευτής Βασ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι δεν είχε ανάμειξη στις εκλογές, άσχετα αν με τον Γ. Πολυχρονόπουλο είναι συμπέθεροι. Πάντως είχαν… επιστρατευθεί στενοί του συνεργάτες για να τον ψηφίσουν και προφανώς ξέχασαν να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία τους…
Και ερχόμαστε στο τελευταίο κομμάτι του παζλ: στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ. Ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ότι επίσημος υποψήφιος του κόμματος θα είναι κάποιος γιατρός ογκολόγος, καταγόμενος από τη Μάνη φυσικά, που θα τον στηρίξει και θα εκλεγεί. Ο έτερος υποψήφιος, τον οποίο δεν θα στηρίξει ο κ. Μιχαλολιάκος γιατί δεν είναι επιλογή του κόμματος, είναι ο Γιάννης Μαστρονικόλας, που εκπροσωπεί το πιο ζωντανό και δημιουργικό στέλεχος της ΝΔ στον Πειραιά. Επειδή όμως ο κόσμος μέχρι τώρα δείχνει πως δεν στηρίζει κομματικούς ινστρούκτορες αλλά ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, τοπικοί παράγοντες πιστεύουν ότι ο Μαστρονικόλας έχει τύχη. Ο ίδιος μάλιστα πέταξε το γάντι στους πιθανούς συνυποψηφίους του, προσκαλώντας τους σε ανοιχτή συζήτηση σε κεντρικό μαγαζί του Πειραιά, για ανοιχτή συζήτηση άνευ χειρογράφου. Με παρόντες Νεοδημοκράτες οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις!
Και μέσα σ’ όλα αυτά, εμφανίζονται και τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων της ΝΔ, που μοναδικός στόχος εκείνων που τα… σερβίρουν αυτήν τη στιγμή είναι να τα… κάψουν, για ν’ ανοίξει ο δρόμος σε κάποιους που θα παρουσιαστούν ως λύσεις ανάγκης, αλλά αξιόπιστες και με προοπτική. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσονται τα ονόματα του Β. Κορκίδη και του Γ. Αυτιά, που βέβαια επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται.


Σχολιάστε εδώ