εδώ Βρυξέλλες

Οι εργοδότες οφείλουν να συμμορφώνονται ουσιαστικά και αποτελεσματικά με το γράμμα του νόμου, εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να εκτελούμε με ασφάλεια την εργασία μας και να αποφεύγουμε ανορθόδοξες μεθόδους, το κράτος είναι υποχρεωμένο να καταρτίζει σαφείς και ενημερωμένους κανόνες, και όλοι μαζί έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση στην πληροφόρηση. Μόνο έτσι θα σταματήσει η εργασία να κοστίζει περισσότερες ζωές από τον πόλεμο». Αυτά δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κώστας Πουπάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, στις 28 Απριλίου, και σε συνέχεια της σχετικής ερώτησής του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
wΣτην τελευταία θέση της ΕΕ των 27 κατατάσσεται η Ελλάδα στην ηλεκτρονική παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου σχετικά με τον βαθμό ψηφιοποίησης των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών, προέκυψε ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που διεκπεραιώνονται πλήρως ηλεκτρονικά από την πύλη ermis (Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης) είναι λίγες και αφορούν κυρίως χορηγήσεις βεβαιώσεων οικογενειακής κατάστασης, γέννησης, ασφαλιστικής ενημερότητας κ.λπ.
wΑκόμα πιο κοντά στην εναρμόνιση των κυρώσεων για παραβάσεις των κανονισμών για τις οδικές μεταφορές βρίσκεται η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την υπερψήφιση σειράς τροπολογιών του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Δανέλλη, η κυριότερη από τις οποίες αφορά την επιβολή, κοινών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ελάχιστων κυρώσεων
αποτρεπτικού ύψους στους παραβάτες των κανονισμών.


Σχολιάστε εδώ