ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o«ΠΟΙΟΣ είναι ο Σαμαράς που θα με διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία;». Το… κρίσιμο αυτό ερώτημα έθετε προ ημερών σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και τελών εν οργή ο Γ. Βουλγαράκης! Πιθανολογώ ότι η απάντηση της Ρηγίλλης δεν θα αργήσει, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα πάρει σειρά μετά τον Αρ. Παυλίδη στη λίστα των ανεπιθύμητων. Επισημαίνω ότι ο κ. Βουλγαράκης εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των στελεχών που «πλήγωσαν» την παράταξη και πως δεν είναι δυνατόν να «διώκεται» για τις απόψεις του (!) – θυμάστε την περίφημη δήλωση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Τι άλλο λέει; Ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή στα σκάνδαλα (Ζήμενς, Βατοπέδιο), ότι εντολές εκτελούσε και πως όταν τελειώσει η ιστορία με τις Εξεταστικές θα μιλήσει για να πει… «τα πράγματα με το όνομά τους».
oΣΤΟ άλλο κρίσιμο και διαχρονικό ερώτημα «πότε θα μιλήσει επιτέλους ο Καραμανλής;» κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με κατηγορηματικό τρόπο. Πρώην υπουργός που συναντήθηκε πρόσφατα μαζί του έμεινε με την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να μιλήσει στον ορατό χρονικό ορίζοντα. «Αν μιλήσει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα πυροδοτήσει μια πολιτική σύγκρουση χωρίς κανένα νόημα» ανέφερε ο πρώην υπουργός και προέβλεψε ότι «θα δεχτεί μαζικές επιθέσεις οπότε θα χρειαστεί να βγει να απαντήσει». Παραδέχτηκε πάντως ότι ο τέως πρωθυπουργός είναι απογοητευμένος, αλλά περισσότερο εξοργισμένος με τις «επιθέσεις» που δέχεται τους τελευταίους μήνες και… «δείχνει έτοιμος να εκραγεί».
oΣΥΣΚΕΨΗ με αντικείμενο την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο γραφείο του Κ. Καραμανλή. Τις επόμενες ημέρες έχει κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού, ο Γ. Αγγέλου. Ο τελευταίος αναμένεται να δεχτεί καταιγισμό ερωτήσεων από τους βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ ως προς τον βαθμό εμπλοκής του στο σκάνδαλο της ανταλλαγής ακινήτων με τη Μονή. Κατά συνέπεια, πρέπει να είναι κατάλληλα… προετοιμασμένος. Στη σύσκεψη, πέραν του κ. Αγγέλου, πήρε μέρος
κι ο Θ. Ρουσόπουλος (έχει κληθεί κι εκείνος στην Εξεταστική), αλλά εξ όσων πληροφορήθηκα όχι και ο Κ. Καραμανλής. Πάντως ο ηγούμενος Εφραίμ κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική… αθώωσε πλήρως τους κ. Ρουσόπουλο και Αγγέλου, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους τότε υπουργούς Β. Μπασιάκο, Σ. Τσιτουρίδη και Π. Δούκα.


Σχολιάστε εδώ