Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της Eurovision

Το ΚΚΕ όχι μόνο απέκρουσε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και συγκροτημάτων του Τύπου που το εγκαλούν για δράση που βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας, αλλά σε κάθε περίπτωση διατρανώνει τη θέλησή του να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η ίδια η Α. Παπαρήγα, από το βήμα μάλιστα της Βουλής, απάντησε στις κατηγορίες του πρωθυπουργού ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά και κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας βλάπτουν τη χώρα, αφού προβάλλονται κατά κόρον από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Εμείς», είπε, «αισθανόμαστε και συγκίνηση και περηφάνια όταν τα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενδεχομένως και πέρα από την Ευρώπη, δείχνουν και την άλλη Ελλάδα, την οποία εσείς προσπαθείτε να κρύψετε ότι υπάρχει. Όταν δείχνουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις εργατοϋπαλλήλων, αγροτών, ναυτεργατών, νεολαίας, όταν δείχνουν την αντίθεση του ελληνικού λαού, που μπορεί να μην είναι αντίστοιχη σήμερα της επίθεσης που δέχεται, αλλά αυτή είναι η άλλη Ελλάδα που εμείς υποστηρίζουμε».

Είμαστε περήφανοι για τέτοιες εικόνες, λένε στο ΚΚΕ, γιατί δεν μπορεί να προβάλλεται διεθνώς μόνο η Ελλάδα της Γιουροβίζιον, των Ολυμπιακών Αγώνων και των καζίνο, όπως θέλει η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας. Θέλουμε, λένε, να προβάλλεται και η άλλη Ελλάδα που υπάρχει και αγωνίζεται, όπως υπάρχει και η άλλη Γερμανία, που δεν είναι η Γερμανία της Μέρκελ, ή η άλλη Γαλλία, που δεν είναι η Γαλλία του Σαρκοζί.

Ευτυχώς, τονίζουν, που υπάρχουν και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα οποία -επειδή δεν μπορούν να αγνοήσουν τα γεγονότα- μπορούν να συμβάλουν έστω και για να υπάρχει ενημέρωση μέσω της οποίας διευκολύνεται η περαιτέρω ανάπτυξη των αγώνων.

Είμαστε αποφασισμένοι, υπογραμμίζουν, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να συμβάλουμε ώστε να προβάλλεται και στην Ελλάδα και διεθνώς η προσπάθεια των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς, προκειμένου να μπλοκάρουν την εφαρμογή των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη διεθνή τρόικα.

Το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει σε κάθε επίπεδο την έντονη αντίδραση στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα και είναι χαρακτηριστικό ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο του Α. Λοβέρδου. Εμείς, τονίζουν, τις προτάσεις μας θα τις κάνουμε πια στους δρόμους, στα λιμάνια, στα χωράφια και όπου υπάρχει αγωνιζόμενος λαός, αφού εκεί κρίνεται ο αγώνας για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Περισσός στην ανάλυση που κάνει για τη στάση της κυβέρνησης αποκρούει κατηγορηματικά τη θεωρεία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται από τους ξένους προκειμένου να πάρει τα μέτρα που προωθεί. Αυτά που κάνει, λένε, η κυβέρνηση είναι βασικά μέτρα τα οποία έτσι και αλλιώς είχε προγραμματίσει να πάρει σε βάθος τετραετίας, απλώς τώρα οι ξένοι απαιτούν να παρθούν σε έξι μήνες και αυτό ακριβώς είναι που δυσκολεύει σήμερα την κυβέρνηση, η οποία θα προτιμούσε τα μέτρα αυτά να παρθούν τμηματικά.

Στην πορεία κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, το ΚΚΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Μαΐου με ομιλήτρια την Α. Παπαρήγα, προκειμένου να έρθει στην επικαιρότητα η πολιτική πρόταση του κόμματος για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση και να αναδειχθεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης.


Σχολιάστε εδώ