Αναμένονται κανόνια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Πρόβλημα, όμως, υπάρχει και στα αθλήματα με ευρεία αποδοχή, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς πολλές ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
«Αν εφαρμοστούν οι νόμοι και οι διεθνείς κανονισμοί, ίσως να μη συμπληρωθεί μία κατηγορία με αθλητικές ανώνυμες εταιρείες», μας είπε θεσμικό στέλεχος του ποδοσφαίρου που προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του για εύλογους λόγους.
Τα εισιτήρια μειώθηκαν κι άλλο σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν και οι ομάδες συντηρήθηκαν από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της κεντρικής διαχείρισης και τις χορηγίες από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Το τελευταίο έσοδο, βέβαια, βρίσκεται στον αέρα μετά την απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού να κλείσει την κάνουλα εξαιτίας των απανωτών κρουσμάτων βίας στα γήπεδα. Αν συνυπολογίσουμε και τη διάθεση των τριών τηλεοπτικών σταθμών, δηλαδή της NOVA, του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ, να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των συμβάσεων με μείωση των χρημάτων για την αγορά του προϊόντος, το οικονομικό πρόβλημα των ΠΑΕ θα διογκωθεί.
«Θα σκάσουν κανόνια κατά τη διάρκεια της περιόδου», είναι η πρόβλεψη που μας έγινε. Αν παιζόταν στο Στοίχημα, θα έδινε πολύ μικρή απόδοση. Αρκεί να θυμηθούμε το άνοιγμα της ΑΕΚ, τη μεγάλη τρύπα του Ηρακλή, τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα άλλων ομάδων και τότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Κι αν η κατάσταση μοιάζει και είναι μαύρη στη Σούπερ Λίγκα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι κρύβεται στη Β’ και στη Γ’ Εθνική. Ειδικά στον Βορρά, τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά και τα πρώτα δείγματα γραφής για τα μελλούμενα τα βιώσαμε ήδη από φέτος.
Στο μπάσκετ είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Με την αύξηση στη φορολόγηση των συμβολαίων, μάλιστα, θα μειωθεί αισθητά ο ανταγωνισμός των ομάδων και την προβληματική παρουσία της Ολύμπιας και των Τρικάλων αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ΚΑΕ.
Με την προσφυγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ασφαλώς και θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η συντήρηση ακριβών ομάδων. Ειδικά από τη στιγμή που ο απλός κόσμος θα σκέφτεται να ξοδέψει χρήματα για εισιτήρια ή ακόμα και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στα συνδρομητικά κανάλια. Έρχονται, λοιπόν, δύσκολες στιγμές για τον επαγγελματικό αθλητισμό και αν κάποια στιγμή βγει η Ελλάδα από την κρίση, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά.


Σχολιάστε εδώ