Έχουμε λύση για έξοδο από την κρίση σ’ έναν χρόνο!

Σε δεύτερο επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να καταθέσει πακέτο προτάσεων για μια διαφορετική διαχείριση της κρίσης, έστω και κάτω από τον «ξένο ζυγό».

Στη Ρηγίλλης αναμένουν τη δημοσιοποίηση του κειμένου της τελικής συμφωνίας με ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχουν μια σαφή και σφαιρική εικόνα για το εύρος των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, προκειμένου στη συνέχεια να καθορίσουν την αντιπολιτευτική τακτική τους. Ο Αντ. Σαμαράς είχε εξαρχής εκφράσει τη διαφωνία του για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά παραμένει ερώτημα ποια ακριβώς στάση θα τηρήσει το κόμμα του, όταν η συμφωνία (μαζί με τα επώδυνα μέτρα) κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στενοί συνεργάτες του, που ρωτήθηκαν σχετικά, απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, γεγονός που αποδίδεται και στο ότι δεν γνώριζαν το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας. Εκτιμάται ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να εναντιωθεί στο γενικό πλαίσιο διότι κινδυνεύει να κατηγορηθεί από την κυβέρνηση, αλλά και μικρά έστω τμήματα της κοινωνίας, ότι βάζει προσκόμματα στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπογραμμίσει τη διαφωνία του για τα μέτρα. Το ακριβώς αντίθετο. Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή θα καταγγείλει προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι με τους λανθασμένους χειρισμούς και τις παλινωδίες του πρώτα οδήγησε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και στη συνέχεια δέκα εκατομμύρια πολίτες στη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα και σε κάθε ευκαιρία θα επισημαίνει την αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαμαράς στη Ρόδο, «το ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση του»! «Παρά ταύτα, η Ελλάδα μπορεί να σωθεί» θα είναι η επωδός κάθε δημόσιας παρέμβασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Πληροφορίες μάλιστα από τη Ρηγίλλης αναφέρουν ότι το επιτελείο του κ. Σαμαρά έχει επεξεργαστεί πακέτο προτάσεων που θα δίνουν λύσεις σε όλα τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα, αλλά και η ελληνική κοινωνία. «Αν υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα, η οικονομία θα βγει από τη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα σε ένα χρόνο» υποστηρίζουν με ενθουσιασμό που δικαιολογείται μέσα στη σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στη χώρα. Μεταξύ των άλλων που θα προτείνει είναι και η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει το κράτος, διαδικασία μέσω της οποίας θα αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα. Βάρος αναμένεται να δώσει επίσης στο ζήτημα της ανάπτυξης, καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα που θα τονώσουν την αγορά και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο η ύφεση.

Στη Ρηγίλλης έχουν ενημερωθεί για τα σενάρια που διακινούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμη και εντός του Ιουνίου, ωστόσο εκτιμούν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα το αποτολμήσει. «Εκτός του ότι θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση στην κοινωνία, τα οφέλη που θα αποκομίσει θα είναι ασήμαντα και θα έχουν ημερομηνία λήξεως» σημειώνουν. Είναι κοινή διαπίστωση ότι μια ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές δεν θα απάλλασσε τον κ. Παπανδρέου από τα ανυπέρβλητα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.


Σχολιάστε εδώ