ψιλά γράμματα

kkk Οι εταιρείες ΜΜΕ άντλησαν 620 εκατ. ευρώ από τον κόσμο μπαίνοντας στο Χρηματιστήριο και σήμερα ορισμένες από αυτές είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση. Είναι μάλλον γραφικό να εγκαλούν τις κυβερνήσεις για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όταν οι ίδιοι έναντι των μετόχων τους ακολούθησαν παρόμοια τακτική, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν. Τώρα, με το μαχαίρι στο λαιμό, ετοιμάζουν απολύσεις και λουκέτα για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. kkk Τα πρώην μάλιστα στελέχη που συμμετείχαν στο «πάρτι» σήμερα έχουν τις δικές τους εταιρείες, οι οποίες είναι σε θέση να πληρώνουν υψηλά ποσά για δικαιώματα περιοδικών που δεν μπορούν να αντέξουν –υποτίθεται– οι μεγάλοι όμιλοι. kkk Άλλοι, πάλι, την περίοδο της προηγούμενης πενταετίας έκαναν… πρωταθλητισμό με το δημόσιο χρήμα με διάφορες εταιρείες παραγωγής, μέσω δικηγόρων, στήνοντας στη συνέχεια εκδοτικές εταιρείες που πήγαν… άπατες κυρίως εξαιτίας της αλαζονείας τους. kkk Ποια είναι η μεγάλη εκτυπωτική εταιρεία που δεν έχει καταβάλει μισθοδοσία τον τελευταίο μήνα και υπάρχει ήδη καταγγελία των εργαζομένων στο σωματείο τους; Και γιατί λέγεται πως στο τέλος του μήνα πρόκειται να απολύσει 30 εργαζομένους; kkk Τέσσερις καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας φιλοξενεί το FX, το οποίο στην Ελλάδα μεταδίδεται από τη Nova και το Conn-x TV. Πρόκειται για το «Dollhouse», με πράκτορες των οποίων η μνήμη προσαρμόζεται και διαγράφεται ανάλογα με την αποστολή, το «FlashForward», με τη μαζική λιποθυμία για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα όλων των ανθρώπων στον πλανήτη, το «Stargate Universe» και το «Legend of the Seeker». kkk H Nova αυτόν τον μήνα γιορτάζει τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, έχοντας αλλάξει στους νοήμονες τηλεθεατές τον τρόπο που παρακολουθούν τηλεόραση. Η είσοδός της στην ελληνική αγορά, για όσους θυμούνται, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αν αναλογιστεί κανείς τη μάχη που έδωσε η NetMed με τους μετόχους του Mega και με την Alpha Digital στα δικαστήρια. Κέρδισε και τις δύο. Πολλές ευχές.

ξΤι γίνεται με αυτό το fund που τη μια φορά εμφανίζεται να διεκδικεί την ΑΕΚ, την άλλη τον Alpha και τώρα ακόμη μεγαλύτερο σταθμό; Πρώτα κάνει την κρούση και μετά εξαφανίζεται, αφού πρώτα έχει αναστατώσει ένα ολόκληρο σύστημα, απευθυνόμενο μέχρι και σε πρόσωπα που είναι πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου.

***

ξΕκτός από τον Σωκράτη, και τα «ορφανά» φαίνεται πως εθίστηκαν στο δημόσιο χρήμα. Έτσι, γίνεται μάχη για να διοριστεί σε μια κρατική θέση ο… κουμπάρος!


Σχολιάστε εδώ