ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

Κυρίαρχη θέση των ελλήνων εφοπλιστών είναι η αυτόνομη ύπαρξη του υπουργείου και η φυσική συμπόρευση του Λιμενικού Σώματος με τον χώρο της Ναυτιλίας, χωρίς να εκδηλώνουν πολιτικές επιλογές. Που άλλωστε ανήκουν σε όσους έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας. Το διαχρονικό «πιστεύω» των ελλήνων εφοπλιστών είναι ότι «η Ναυτιλία ήταν, είναι και θα είναι σημαία για την Ελλάδα και σημείο αναφοράς όλου του κόσμου για τη χώρα μας».

***

3 Λευκή απεργία κάνουν οι «ντορικοί» βουλευτές, με πρώτο τον πρώην υφυπουργό της κυρίας όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Σχεδόν δεν πατάει στη Βουλή. Και βέβαια δεν είναι ο μόνος. Το γαρ πολύ της θλίψεως, που λέμε… Αν είχε νικήσει η Ντόρα, θα ήταν όλοι οι φίλοι της παρόντες…

***

3 Τον μπελά τους έχουν βρει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον «Καλλικράτη», καθώς βρίσκονται συνέχεια μπροστά στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, που η καθεμία απαιτεί τα δικά της. Έτσι, τα μέλη του Κινήματος στη Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών, με επιστολή τους προς τον γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη την οποία κοινοποίησαν στον τοπικό βουλευτή Θ. Χαντάβα, ζητούν να γίνουν δύο δήμοι στα Γρεβενά (και όχι τρεις όπως κυκλοφορεί ότι προβλέπει ο «Καλλικράτης») με έδρα στις πόλεις των Γρεβενών και της Δεσκάτης. Τα μέλη της Νομαρχιακής απειλούν μάλιστα πως αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα υποβάλουν την παραίτησή τους!

***

Πάρτι στα
κοσμηματοπωλεία
της Βουκουρεστίου

Τα μόνα που δεν έχουν πρόβλημα από τη θύελλα της κρίσης που σαρώνει δεξιά και αριστερά, μεγάλα μαγαζιά και μικρά, είναι τα κοσμηματοπωλεία της οδού Βουκουρεστίου.
Εκεί, όπως μας έλεγαν στελέχη των κοσμηματοπωλείων αυτών, η κίνησή τους όχι μόνο δεν έχει πέσει καθόλου αλλά έχει ανέβει κιόλας! Συνεχίζουν να αγοράζουν οι κυρίες και οι κύριοι… Πέρα βρέχει γι’ αυτούς… Για τον λαουτζίκο θα χαλάσουν τη ζαχαρένια τους;
Κάτω 25%
Πιο δίπλα όμως τα πράγματα όχι απλώς έχουν δυσκολέψει, είναι τραγικά… Στα καταστήματα ένδυσης, με φίρμες ρούχα, γύρω από το τετράγωνο Κριεζώτου, Πανεπιστημίου, Αμερικής και Ακαδημίας, ο τζίρος έχει κατρακυλήσει πάνω από 25%! Και ένας βασικός παράγοντας, όπως λένε σχεδόν όλοι οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι, είναι το ψυχολογικό κλίμα που έχει κόψει κάθε διάθεση για αγορές!
Όταν συμβαίνουν αυτά στο κέντρο της Αθήνας, φανταστείτε τι συμβαίνει στις γειτονιές.

***

3 Δύο γραμμές υπήρχαν στην κλειστή ομάδα της Ρηγίλλης στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ. Ο ένας, από τους κοντινούς του Σαμαρά, ήταν υπέρ του Παπαμιμίκου (που εκλέχθηκε) κι ο άλλος, πολύ δίπλα, χρόνια, στον Αντώνη, ήταν με τον Χατζή. Ο μόνος που ποτέ δεν είχε εκφραστεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ. Το συμπέρασμα; Λείπει ο συντονισμός.

***

XΕπιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, ζητώντας να δημοσιοποιηθεί απ’ όλους τους βουλευτές το πόθεν έσχες συνολικά και όχι μόνο κατ’ έτος, καθώς επίσης να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των βουλευτών και των συγγενών πρώτου βαθμού, προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων. Επίσης, ο αχαιός πολιτικός τονίζει ότι «οφείλουμε ως πολιτικά πρόσωπα, πέραν των πολιτικών μας επιλογών και των αποτελεσμάτων τους που κρίνονται από τους ίδιους τους πολίτες, να καταστήσουμε τους πολίτες γνώστες των περιουσιακών μας στοιχείων από την πρώτη μέρα που ασχοληθήκαμε με την πολιτική ως σήμερα, προκειμένου να γίνει γνωστό αν πράγματι κάποιοι έχουν πλουτίσει από την ενασχόλησή τους με την πολιτική ή όχι».
X Για «ακυβέρνητο καράβι» μίλησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο τι κινδυνεύουμε να πάθουμε αν δεν… προσφύγουμε στο ευαγές ίδρυμα του ΔΝΤ!
Έλεγα «κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει»… Μέχρι που θυμήθηκα. Την ίδια έκφραση, «ακυβέρνητο καράβι», είχε χρησιμοποιήσει ο αδελφός του ο Νίκος, το φθινόπωρο του 2007, κατά την εσωκομματική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να περιγράψει ότι ο αδελφός (του) Γιώργος είχε παραλάβει απ’ τον Σημίτη το 2004 ένα… «ακυβέρνητο καράβι» (είχε μιλήσει και για «θαμπό δαχτυλίδι», αν θυμάστε κ.λπ.).
Άλλα βέβαια έλεγαν το 2004, όταν είχαν πάρει το «δαχτυλίδι» απ’ τον Σημίτη, προκειμένου να συνεχιστεί η δυναστεία…
Πάντως η επαναφορά του «ακυβέρνητου καραβιού» σίγουρα εντυπωσιάζει!
XPapandreou εναντίον Mobius σημειώσατε… Ο μεν «George the Greek» δήλωσε ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης είναι εθνική ανάγκη για μια βιώσιμη οικονομία, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση για τη χώρα, ο δε «Μάρκος ο αλλοδαπός» ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αφεθεί να χρεοκοπήσει και οι πιστωτές της να υποστούν τις ζημίες, γιατί σε μια χώρα που η διαφθορά φτάνει μέχρι τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος δημοσιονομικής εξυγίανσης.
XΣωστά, όπως γράφει ο Τάσος Παππάς, θα πρέπει να απολογηθεί ο Καραμανλής για την περίοδο 2004-2009, γιʼ αυτούς που επέλεξε για τα νευραλγικά πόστα, γιατί ανέχτηκε επί χρόνια τις πρακτικές τους, γιατί τους κράταγε στις θέσεις τους όταν βοούσε το σύμπαν, γιατί άργησε να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε στην κυβέρνησή του και άλλα πολλά.
Όμως, ποιος πρωθυπουργός που έχασε μίλησε ποτέ για τα λάθη του, για τις αμαρτίες του; Ο κ. Σημίτης άνοιξε ποτέ το στόμα του για τη μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου όπου οι κομπιναδόροι, με ευθύνες και υπουργών του, αλλά και του ιδίου, έφαγαν τα λεφτά του κόσμου και ΚΑΝΕΝΑΣ και τότε δεν πλήρωσε;

***

Νέο ύφος στη ΝΔ
Πολλά μπορεί να λένε οι υπέρμαχοι ή οι πολέμιοι του Αντώνη Σαμαρά, αλλά όλοι του αναγνωρίζουν κάτι πρωτοφανές για αρχηγό της συντηρητικής παράταξης. Σχεδόν σε όλες τις προσυνεδριακές διασκέψεις και στις σημαντικές κομματικές συναντήσεις παρίσταται σε όλη τη διάρκεια, ακούει τους εισηγητές (και τα απλά μέλη), κρατά σημειώσεις και παρεμβαίνει όταν το κρίνει σκόπιμο! Έχουν να το λένε οι απλοί οπαδοί ότι οι ηγέτες της ΝΔ μέχρι σήμερα δεν τους είχαν τιμήσει έτσι…

Χαμένη διαφάνεια
Πού είναι η διαφάνεια, κύριοι της κυβέρνησης; Πού βρίσκονται αναρτημένες οι υπουργικές αποφάσεις στο διαδίκτυο; Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι καμία απόφαση δεν θα ισχύει αν δεν δημοσιευθεί τουλάχιστον διαδικτυακά. Δεν έκανε το υπουργείο Εσωτερικών δημόσια διαβούλευση τον Γενάρη γι’ αυτό το θέμα; Γιατί δεν έχει νομοθετηθεί ακόμη και δεν έχει εφαρμοσθεί; Αδράνεια ή φόβος;

***

3 Μήνυση στον Παπαδημούλη η Τζούλια! Να αρθεί η ασυλία του για να πάει όλη η Ελλάδα στη δίκη. Ως μάρτυρες υπεράσπισης!

***


Σχολιάστε εδώ