«Χειρουργικές παρεμβάσεις» στο Λαϊκό

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι η Α΄ Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας, που στεγάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο, γίνεται χώρος τέλεσης σκανδάλου. Ως γνωστόν, στην εν λόγω κλινική είχε διεξαχθεί δικαστική διερεύνηση πλαστογραφιών που οδήγησε γιατρό άλλου νοσοκομείου σε αυτοκτονία. Η υπόθεση θάφτηκε στην ΕΔΕ.
Αυτήν τη φορά στην κλινική αυτή συντελούνται απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό δύο αναξιοκρατικούς διορισμούς. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγητές μιας προκήρυξης για θέση λέκτορα σχεδιάζουν να τη βγάλουν άκαρπη απορρίπτοντας υποψηφίους με προσόντα προς όφελος κάποιου ημέτερου. Η δεύτερη και πολύ σοβαρότερη μεθόδευση αφορά επίσης μια εικονική προκήρυξη. Αυτήν τη φορά εκείνοι που κάνουν κουμάντο στην κλινική, σαν να ήταν ιδιοκτησία τους, απέτρεψαν με τρόπο τους ενδιαφερομένους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ άφησαν 1-2 να υποβάλουν τυπικά αίτηση, για να τους οδηγήσουν κατόπιν σε παραίτηση. Κι όλα αυτά για να καταλάβει τη θέση ο γιος του διευθυντή, ο οποίος μάλιστα δεν έχει την ειδικότητα του χειρουργού!
Ξέρουμε πως δεν κομίζουμε γλαύκα ες Αθήνας, ωστόσο είναι καιρός να μπει τέρμα στον αναξιοκρατικό τρόπο στελέχωσης των πανεπιστημίων, που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όμως όταν πρόκειται για θέσεις μέγιστης ευθύνης, όπως αυτή του χειρουργού, το κόστος της ακαταλληλότητας του προσωπικού είναι απείρως μεγαλύτερο και επικίνδυνο. O νυν πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και υποψήφιος πρύτανης, κ. Χ. Σταφανάδης, πρέπει να παρέμβει αμέσως.


Σχολιάστε εδώ