Υπό διάλυση και ο αθλητισμός!

Μάλιστα οι περισσότεροι ήσαν «πράσινοι». Και αυτό είναι ενδεικτικό του αρνητικότατου κλίματος που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού συνολικά.
Ενός κλίματος που μπορεί μεν να είναι κατά βάση οικονομικό, αλλά έχει και τη σαφέστατη πολιτική του προέκταση, αφού ο αρμόδιος υπουργός Π. Γερουλάνος δεν… καταδέχεται να ασχοληθεί με τον αθλητισμό καθόλου, ενώ ο νέος γενικός γραμματέας Π. Μπατζελής προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων, ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές.
Μάλιστα οι… επιφανέστεροι εκπρόσωποι της ΝΔ απουσίαζαν από αυτήν τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
Ο (και πρόεδρος της ΕΟΕ) Σπ. Καπράλος απουσίαζε επειδή έπρεπε να παρευρεθεί στην κηδεία του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.
Ο αντιπρόεδρος Ι. Κούβελος πήγε στην αρχή, αλλά όταν διαπίστωσε το εκρηκτικό κλίμα αποχώρησε διακριτικά…
Πιο οξύς, αλλά και με στέρεα επιχειρήματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού, ήταν ο (και νομάρχης Αθήνας) Γ. Σγουρός.
«Διαλύεται ο αθλητισμός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Σγουρός. Και δεν παρέμεινε σε μια εικόνα διαπίστωσης. Ήταν αναλυτικός.
Περιέγραψε με στοιχεία ότι οι 15 από τις 28 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του κλεισίματος, λόγω έλλειψης χρημάτων!
Από τη μεριά του ο Δημ. Διαθεσόπουλος κατέθεσε ένα… αφοπλιστικό επιχείρημα, αναφερόμενος επίσης στα τραγικά οικονομικά των ομοσπονδιών.
Οι πισίνες των κολυμβητηρίων, τόνισε, έχουν μείνει χωρίς πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους!
Άλλοι πρόεδροι ομοσπονδιών αναφέρθηκαν στην έλλειψη οποιασδήποτε επαφής με τον αρμόδιο υπουργό.
Άλλοι επεσήμαναν ότι περίπου επτά μήνες μετά τις εκλογές δεν έχουν αντικατασταθεί οι περισσότεροι διοικητές των Αθλητικών Κέντρων, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα πάντα, αφού οι διορισμένοι από τη ΝΔ ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα…
Και άλλα πολλά ειπώθηκαν. Με μια κοινή συνισταμένη:
• Ότι ο αθλητισμός βρίσκεται «στο μη παρέκει» κι αν δεν ληφθούν μέτρα αμέσως, σε ελάχιστο χρόνο τίποτα δεν θα λειτουργεί!
Συμφωνήθηκε να υπάρξει καταγραφή των προβλημάτων κάθε ομοσπονδίας και σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει εκτενέστερη συζήτηση.
Το ζήτημα βέβαια είναι ότι, αν το αρμόδιο υπουργείο δεν επιδείξει το στοιχειώδες ενδιαφέρον που απαιτείται, όσες συζητήσεις κι αν γίνουν τίποτα δεν θα αλλάξει από τη σημερινή τραγική κατάσταση…


Σχολιάστε εδώ