Τι ξέχασε η υπουργός Παιδείας

Κύριε Διευθυντά,
Ανακοινώθηκαν πρόσφατα έξι αλλαγές που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά με στόχο την αποφυγή της παπαγαλίας και την κατάκτηση της γνώσης που θα συνοδεύεται από κριτική ικανότητα.
Δυστυχώς, όμως, η νυν υπουργός, όπως και οι προκάτοχοί της τα τελευταία 30 χρόνια, ξέχασε πως το τεράστιο σημερινό πρόβλημα της Ελλάδος συνίσταται στο έλλειμμα παιδείας.
Συγκεκριμένα, όλοι οι γονείς έχουν διαπιστώσει την κατακόρυφη αύξηση της βίας σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων, την έλλειψη αλληλεγγύης, αυτογνωσίας, αυτοπειθαρχίας και κυρίως αλληλοσεβασμού.
Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαία και κατεπείγουσα η καθιέρωση μιας ώρας εβδομαδιαίως με αντικείμενο την επιστροφή σε αρχές, αξίες και στόχους.
Εφόσον η εκπαίδευση αφορά το σχολειό και η παιδεία την οικογένεια, υπάρχουν αντίστοιχες υποχρεώσεις και για τους γονείς. Ένα δεύτερο θέμα είναι η ανάγκη παράτασης του σχολικού έτους τουλάχιστον για ένα μήνα λόγω της καταιγίδας των απεργιών την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Εάν η υπουργός έχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες μαθητών θύματα βίας και εκβιασμών και ότι οι ώρες διδασκαλίας είναι χρυσάφι για την κατάρτιση των εκπαιδευομένων, τότε θα πρέπει να προχωρήσει κατεπειγόντως στα πιο πάνω μέτρα.
Διαφορετικά οι ευθύνες της (όπως άλλωστε και των προκατόχων της) θα είναι ιστορικές.
Γ. Τρανταλίδης
Δικηγόρος – Πειραιάς


Σχολιάστε εδώ