τα άνθη του κακού

DΚι ενώ ο Γιώργος έβαζε «κόκκινες γραμμές» (στα λάχανα…), οι κερδοσκόποι μάς έβαζαν… κόκκινα φωτάκια.
cΠρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση ανήγγειλε πανηγυρικά μια… κατά κράτος ήττα. Φαντάσου να είχε νικήσει…
DΓια… συμβολικούς λόγους, λέει, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προσφυγή στο ΔΝΤ από το ακριτικό Καστελλόριζο. Να είναι πιο… κοντά στα σύνορα!
cΣε αντίθετη περίπτωση, θα το ανακοίνωνε από την Τανζανία. Για να μη χρειαζόταν να φύγει από την Αφρική. Να πάει γρηγορότερα για… βρούβες.
DΣύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση, το 50% προβλέπει ότι ο Παπανδρέου θα φύγει νύχτα χωρίς φεγγάρι. Και το άλλο 50% με… πίσσα και πούπουλα!
cΕξηγεί ο πρωθυπουργός ότι «η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μονόδρομος». Θεσσαλονίκη – Γιάννινα με δύο παπούτσια πάνινα (… και την ουρά στα σκέλια).
DΕίπε ακόμη: «Έχουμε ιστορικό χρέος να αποτρέψουμε τα χειρότερα». Εκτός από καπετάνιος του «Τιτανικού» νομίζει πως είναι κι ο… Γ. Καραϊσκάκης.
cΝα μη δαιμονοποιούμε το ΔΝΤ, συμβουλεύει κι ο Πάγκαλος. Διότι, ως γνωστόν, ο διάβολος πριν γίνει… διάβολος ήταν πέστροφα ανοιχτής θαλάσσης!
DΑπλώς κάποια στιγμή παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και για τιμωρία ο Χρυσοχοΐδης την έβαλε να λέει ανέκδοτα στον Πετσάλνικο.
cΕυτυχώς ξεκαθάρισε η κυβέρνηση ότι θα πάει στο ΔΝΤ για το… καλό της χώρας. Αν ήταν για το κακό θα πήγαινε στο Allou Fun Park.
DΝα δείξει κι ο Πάγκαλος το ταλέντο του στην τραμπάλα…
c Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Γιώργος ανακοίνωσε την προσφυγή στο ΔΝΤ. Στα γενέθλια θα ανακοινώσει ότι αποχωρούμε από τη… Γιουροβίζιον.
DΦταίνε τα… Μέσα Ενημέρωσης για την εικόνα της κυβέρνησης, λέει ο Απ. Κακλαμάνης. Και για την πτώση του τείχους του Βερολίνου ποιος; Ο… Γ. Ζουγανέλης;
cΌσο για την κατάσταση του Απόστολου ευθύνονται τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που νομίζουν πως είναι λαχανάκια Βρυξελλών.
DΠρόεδρε Αντώνη, νέο κόμμα με Μανώλη και Μιχαλολιάκο; Καλύτερα… κλάφʼ το!
cΟ Καρατζαφέρης ζητάει ανασχηματισμό της κυβέρνησης κι ο Αλαβάνος πρόωρες εκλογές. Τρεις λαλούν και… δυο έχουν λαλήσει.
DΜαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες, μαραμένα και τα γαϊδουράγκαθα… (που νομίζουν πως είναι κυκλάμινα Σαμοθράκης).
cΠλήρης σύγχυση: Ο Αβραμόπουλος διαφωνεί με την Ντόρα που συμφωνεί με τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ. Και συμφωνεί με τον Σαμαρά που διαφωνεί με τον Παπανδρέου.
DΑναφανδόν υπέρ των ιδιωτικών σχολείων ο Στ. Μάνος.
Στο όνομα της αγοράς θα πουλούσε και την ψυχή του στον Τζορτζ Σόρος.
cΑν δεν την είχε ήδη δώσει με λίζινγκ στα… ψιλά γράμματα των τραπεζών.
DΈκτακτο κομματικό συνέδριο ζητάει ο Παναγιωτακόπουλος. Αν και με την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, πιο χρήσιμο θα ήταν ένα… ιατρικό.
cΟι μισοί καλοί σε μοναστηριού κελί (καθώς θα τους κυνηγούν οι ψηφοφόροι…) κι οι άλλοι σε τρελάδικο από τα spreads και απʼ άδικο.
DΔεν αποκλείει το ενδεχόμενο καθόδου στην πολιτική η Τζούλια Αλεξανδράτου. Γιατί όχι; Εδώ κάνει καριέρα υφυπουργού η Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου.
cΠου όχι dvd δεν έχει γυρίσει, αλλά ούτε… βιντεοκλίπ για την αναπαραγωγή των καστανών βατράχων Μαδαγασκάρης.
DΑνοίξαμε και
σας περιμένουμε…

Κάτι περίεργοι θόρυβοι που ακούτε δεν είναι τίποτα σοβαρό. Μετά την «επίθεση» Γ. Μανώλη τρίζουν τα θεμέλια του ΔΝΤ. Από τα… γέλια!

***

Δηλώνει ο Σαμαράς ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει στη Νέα Δημοκρατία με την Ντόρα. Αρκεί να μην υπάρχει η… Ντόρα, ε;

***

Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω! (Πήγε στον αγύριστο…)


Σχολιάστε εδώ