Συναγερμός για το «κόκκινο σκαθάρι»!

Συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Πειραιά που κάνουν περιπολίες αυτήν την εποχή στα πάρκα και τις γειτονιές γιατί τώρα εμφανίζονται τα περιστατικά ασθενειών στα φυτά και τα δέντρα, εντόπισαν τον φοίνικα σε αυλή παραδοσιακού σπιτιού και αμέσως ζήτησαν την άδεια από τον ιδιοκτήτη να τον εξετάσουν. Από την εξέταση προέκυψε ότι στον φοίνικα
υπήρχε το «κόκκινο σκαθάρι» που τον είχε κυριολεκτικά… πελεκήσει στο εσωτερικό του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η πρόεδρος του Γ΄ Διαμερίσματος Αθηνά Αφεντούλη, η οποία με συνεργεία του δήμου και γεωπόνους της αρμόδιας διεύθυνσης της νομαρχίας, έσπευσε στον χώρο και αφού τελείωσε γρήγορα τις διατυπώσεις με τις αρχές και τον ιδιοκτήτη, έδωσε εντολή και άρχισε η διαδικασία κοπής και αποτέφρωσης του άρρωστου δέντρου, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος το «σκαθάρι» να «χτυπήσει» κι άλλους φοίνικες.
Έτσι, προς το παρόν, ο κίνδυνος πέρασε, αλλά η Διεύθυνση Πράσινου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πειραιά παρακολουθεί καθημερινά τους φοίνικες και επεμβαίνει προληπτικά όπου χρειάζεται, προκειμένου να ανακόψει και να εξαλείψει τη μετάδοση του κόκκινου σκαθαριού σε άλλα φοινικόδεντρα.
Να σημειώσουμε ότι στο Φάληρο υπάρχουν 518 φοινικόδεντρα, εκ των οποίων τα 339 είναι σε αυλές (ιδιωτικούς χώρους) και τα 179 σε δημόσιους χώρους.


Σχολιάστε εδώ