Στη σκαλωσιά…

Πού πήγαν
τα λεφτά, Γιώργο;
«Πού πήγαν τα λεφτά;» ρωτούσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009. Ο κ. Παπανδρέου, πριν καταγραφεί στην Ιστορία ως ο πολιτικός που έβαλε την ταφόπλακα στις κατακτήσεις που με αίμα κέρδισε ο ελληνικός λαός και έχοντας στο πλευρό του ως πρωθυπουργός ξενόφερτους και ιθαγενείς φωστήρες των οικονομικών πραγμάτων,
έφτασε η ώρα να απαντήσει επίσημα και
υπεύθυνα, στο δικό του ερώτημα-κλειδί για τη σημερινή τραγωδία: «Πού πήγαν τα λεφτά κ. Παπανδρέου;».

#Αναταραχή σε κυβέρνηση και ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ έφερε η αποκάλυψη ότι η συνδικαλιστική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος στον δημόσιο τομέα (ΠΑΣΚ/ΔΥ) έχει αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία εκφράζει πλήρη αντίθεση με την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Χωρίς να μασά τα λόγια της, η παράταξη χαρακτηρίζει αυτήν την πολιτική ακραία νεοφιλελεύθερη και καταγγέλλει δύο κορυφαίους υπουργούς, τους κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (Οικονομίας) και Γ. Ραγκούση (Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης), ότι συστηματικά και επιδεικτικά αγνοούν την ΠΑΣΚ/ΔΥ, όταν μάλιστα παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Όχι, πηγή της είδησης δεν είναι ο «συνήθης ύποπτος».
#Πώς γίνεται όσοι κυβέρνησαν τη χώρα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια και με τις πολιτικές τους οδήγησαν στην τραγική οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός, να εμφανίζονται και να διεκδικούν τώρα τον ρόλο του «σωτήρα» είναι μυστήριο πράγμα… Μάχη είναι αποφασισμένοι, όπως λένε, να δώσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κομματικά στελέχη και βεβαίως οι συνδικαλιστές.
#Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΠΟΠΟΚΠ) κ. Λίτσα Λυμπεροπούλου λέει και ξαναλέει πως ο τόσο κρίσιμος θεσμός για τον έλεγχο των εσόδων των Ταμείων, η μηχανογράφηση, θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία από το 2003-2004. Και θέτει το ερώτημα γιατί ο μηχανισμός αυτός δεν μπήκε ποτέ μπροστά, από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έβλεπαν το οικονομικό αδιέξοδο των Ταμείων να έρχεται. Μέχρι στιγμής καμία απάντηση δεν υπάρχει. Από κανέναν και από πουθενά.
#Νέος ΛΑΦΚΑ (συνταξιούχοι να ενισχύουν συνταξιούχους) εν όψει, με την ψήφιση μάλιστα του νέου ασφαλιστικού νόμου. Αμετανόητοι οι κυβερνώντες, παρότι τα δικαστήρια, στο πρόσφατο παρελθόν, δεν νομιμοποίησαν παρόμοιο νόμο του ΠΑΣΟΚ (καταργήθηκε επί ΝΔ). Με αβάστακτη ελαφρότητα αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες απαντούν στο εύλογο ερώτημα, πόσο νόμιμη είναι η νέα αυτή ρύθμιση: «Για να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, θα χρειαστούν 6-7 χρόνια. Μέχρι τότε…». Ό,τι και από όποιον μαζέψουμε, λέμε εμείς…
#Με πρωτοβουλία των τοπικών Εργατικών Κέντρων, θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της εργατικής πλευράς. Το ΕΚΑ προγραμματίζει στην Αθήνα, εκδήλωση – συναυλία, πιθανότατα στην πλατ. Κλαυθμώνος, ενώ σε μαχητικό συλλαλητήριο προσανατολίζεται το ΠΑΜΕ. Με τόσα που συμβαίνουν, όλα μπορεί να αλλάξουν μέχρι την τελευταία στιγμή και στην Αθήνα και στον Πειραιά.
#Στις 7 Μαΐου, οι Αλ. Αλαβάνος, Γ. Μανώλης, Σπ. Παπασπύρος, Αντ. Δελατόλλας, Γ. Αυτιάς και Γ. Παπαδάκης θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο -επίκαιρο παρά ποτέ- του καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου. Τίτλος «Ασφαλιστικό ώρα μηδέν. Το μέλλον των συντάξεων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο στις 7 μ.μ. Μέχρι τότε, με αφιερώσεις υποθέτουμε, το βιβλίο – παρέμβαση θα βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης (Α. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης και Ροβ. Σπυρόπουλος). Ευχόμαστε «να πιάσει τόπο» η ανάγνωση του βιβλίου, από αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον όλων μας.

***

ξΑκόμη «και προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της ΔΑΚΕ(!)», μας αποδίδει το Γραφείο Τύπου της παράταξης, που μιλά για «προφητείες» μας, «ανακρίβειες – συνειδητές, αναλήθειες και υποθετικά σενάρια, σε κάποια ή σε όλα τα δημοσιεύματα μας, σχετικά με τις ενδοπαραταξιακές εξελίξεις. Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΑΚΕ, του συνιστούμε όμως να μιλήσει με (πολλά) στελέχη της παράταξης για τις ζυμώσεις και τους σχεδιασμούς εν όψει του συνεδρίου στις αρχές Ιουνίου. Και λίγα γράψαμε…


Σχολιάστε εδώ