Πες όχι, πρόεδρε

Την ύστατη στιγμή και αφού είχε ενημέρωση από πρώτο χέρι για την απόφαση του πρωθυπουργού να προσφύγει τελικά στο ΔΝΤ, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, από τους ελάχιστους μέσα στο ΠΑΣΟΚ που όρθωσαν το πολιτικό τους ανάστημα απέναντι σε όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ, με ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζητάει επιτακτικά συνέδριο για να αποφασιστούν οι εξελίξεις. Στην επιστολή του μάλιστα κατηγορεί σφόδρα τους συνεργάτες του Παπανδρέου, το οικονομικό επιτελείο δηλαδή, ως νεοφιλελεύθερους. Στην επιστολή του τονίζει:
«Πρόεδρε, στις 4 Οκτώβρη του 2009 ο ελληνικός λαός σού έδωσε την εντολή να ανορθώσεις τη χώρα μετά από τη δεξιά λεηλασία και τη συσσώρευση λαθών απ’ τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτήν την εντολή σʼ την έδωσε και το σύνολο του ΠΑΣΟΚ γιατί όλοι πίστεψαν πως θα ακολουθήσεις έναν ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό δρόμο, με το λαϊκό συμφέρον στην πρώτη γραμμή.
Δεν σου την έδωσε για να την καταχραστούν οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου και με πρόσχημα εσένα και το ηθικό σου ανάστημα να διασύρουν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτοί οι συνεργάτες σου δεν γεννήθηκαν από το λαϊκό κίνημα αλλά από τη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν. Πασχίζουν να μείνει η Ελλάδα συνεπής δανειολήπτης αυτών που την καταχράστηκαν. Παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που δηλώνουν εταίροι μας και κερδοσκοπούν ασύστολα απ’ τα αδιέξοδά μας. Είτε είναι ανίκανοι, είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους. Προτιμώ να είναι ανίκανοι.
Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η αποστολή τους. Έχουν αναλάβει το έργο να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στον Γολγοθά που ετοίμασαν οι δανειστές μας. Αρχικά στο νέο υψηλότοκο και κερδοφόρο για κάποιους δανεισμό, μετά στην εποπτεία, μετά στην κατάσχεση και μετά στον πλειστηριασμό.
Πρόεδρε, ακόμη και τώρα μπορείς να πεις το νέο ΟΧΙ.
Διώξε τους εγκάθετους των τραπεζιτών, δώσε το χέρι στον λαό, κλείσε φυλακή τους κλέφτες όπου κι αν ανήκουν, πες την αλήθεια και προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με την απειλή εξόδου απ’ την Ευρωζώνη. Μόνο αυτό φοβούνται. Οι Έλληνες μπορούν να πουν το ναι στη συνειδητή αναστολή της ευημερίας για τρία – τέσσερα χρόνια και μετά να ξανακτίσουν απ’ την αρχή, χωρίς βαρίδια, μια νέα Ελλάδα μαζί σου.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πουν ναι στην υποδούλωση της Ελλάδας για 25 και 30 χρόνια με άγνωστες συνέπειες».


Σχολιάστε εδώ